Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jonna och Joakim Lundell har blivit föräldrar

- 28/10/2018, 15:35 -

Youtubeparet Joakim och Jonna Lundell har äntligen blivit föräldrar. Parets dotter Lunabelle föddes den 28 oktober klockan 10:31 i Norrköping.

Kärlekssagan mellan Youtubeparet Joakim och Jonna Lundell inleddes år 2011 då de träffades på en stor marknad. Men det sa långt ifrån klick första gången...

Joakim fattade direkt tycke för Jonna – men hon gav honom kalla handen. Joakim gav inte upp utan fortsatte att skriva till henne på Facebook. Jonna såg alla hans meddelanden – men gav honom nobben genom att inte svara.

Det eskalerade i att Joakim kallade Jonna för riktigt hemska saker i sin då populära blogg. Jonna polisanmälde Joakim – men anmälan lades ner. Sedan började Jonna och Joakim prata med varandra och resten är historia.

Den 9 juli 2016 gifte sig Joakim och Jonna Lundell på ett slott utanför Söderköping, och efter bröllopet kämpade de länge för att försöka barn. 

Jonna Lundell
I februari meddelade Jonna och Joakim Lundell att de skulle bli föräldrar. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Jonna led av cellförändringar i livmodern och problem med sin sköldkörtel – något som gjorde att paret inte kunde få barn.

Efter många läkarbesök fick Jonna medicinen Letrozol som stimulerar ägglossningen. Och i februari chockades både Jonna och Joakim av den glädjande nyheten att Jonna var gravid.

– Det känns så overkligt, månad efter månad. Jag har gått igenom cellförändringar, sköldkörtelproblem, hormoner, och nu äntligen, så ska vi bli föräldrar, sa Jonna då.

Jonna Lundell gravid
Joakim och Jonna Lundell när de fick beskedet. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna

"Det absolut bästa som hänt oss"

Paret har tidigare berättat att de ska få en dotter, och de har sedan innan bestämt sig för namnet Lunabelle.

Joakim och Jonna har varit minst sagt redo ett bra tag att bli föräldrar. På sin Instagram skrev Jonna i början av september en liten hälsning till parets lilla flicka. 

"Vem du nu är som ligger där inne så har du redan tagit mitt hjärta med storm.
Det ska bli kul att lära känna dig och att få uppleva allt med dig.
Du är så välkommen till vårt liv och vi vet redan nu att du är det absolut bästa som hänt oss.
Vår älskade lilla mini Lundell, gud vad vi längtar efter dig!"

Jonna Lundell gravid
Jonna Lundell visade bebismagen på sin Instagram i september. Bildkälla: Instagram/sessano

Joakim och Jonna hade en kämpig tid innan förlossningen. Den 24 oktober blev Jonna inlagd på BB i Stockholm efter att hon hade drabbats av förlossningspsykos, något som Joakim berättade om under en livesändning.

– Hon hör och ser grejer som inte existerar, hon minns inte vad hon säger. Hon får självmordstankar och hon känner att hon inte älskar barnet, berättade Joakim då.

Joakim berättade att Jonna hade gått runt och pratat saker som inte fanns, och hon fick även ett sammanbrott och starka självmordstankar. 

– Idag fick hon världens frispel och ville inte leva mer, så tårarna bara sprutade. Det är jobbigt och jag tycker så sjukt synd om henne, berättade Joakim då.

Men nu – efter en lång och krävande väntan så har parets dotter alltså äntligen kommit till världen – den 28 oktober föddes Lunabelle. Hon är 49 centimeter lång och väger 3685 gram. 

Nu är hon äntligen här! Bildkälla: Joakimlundell/Instagram

"Efter 5 års kamp med ofrivillig barnlöshet och många tårar och dagar man velat ge upp så har vi aldrig slutat kämpa! Idag föddes våran dotter Lunabelle, och dom känslorna hon skapat går inte ens beskriva! Välkommen till våran familj och vi lovar dig att Mamma och Pappa alltid kommer finnas för dig genom livet!", skriver Joakim på sin Instagram

Grattis till familjen!