Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Eweline Stenberg, 24, är "Klimpens" flickvän

Nöje | 02/10/2018 17:02

Minns du "Klimpen" från "Bert"-filmerna? Han spelades av Martin Iliou, och är idag 40 år. Martin är ihop med glamourmodellen Eweline Stenberg, 24. Paret har dessutom en Youtubekanal tillsammans. Så här ser Klimpen ut idag!

Martin Iliou, 40, känner många igen som karaktären Klimpen i "Bert". Namnet Iliou tog Martin när han tidigare gifte sig, men när han slog igenom som skådespelare så hette han Lindqvist i efternamn. 

Martin spelade även i filmer som "Nattens barn" där han gestaltade karaktären Kenta, och i kultfilmen "Vinterviken" minns vi honom som Sluggo.

Men sedan 2003 så har Martin inte skådespelat något. Han jobbade bland annat på Arbetsförmedlingen, men han mådde allt sämre och började självmedicinera med alkohol. 

I en intervju med tidningen Megafonen berättar Martin nu om den svåra tiden.

Martin som Klimpen
Martin som Klimpen i "Bert". Bildkälla: SVT

Det har varit många mörka år där ingenting positivt har hänt under väldigt lång tid. Jag har varit arbetslös och mått dåligt, säger han till tidningen Megafonen.

Förra året skiljde han sig även från sin dåvarande fru Anna-Maria. De hade varit ihop i 17 år. I en intervju med Expressen berättade då Martin om sina alkoholproblem.

Kanske tycktes allt se väldigt mörkt ut då, vid den tidpunkten. 

Men intervjun i Expressen blev något av en vändning för honom. En som hade läst intervjun var nämligen modellen Eweline Stenberg, 24, som blev nyfiken på Martin och hans musik. 

Klimpen och Eweline Stenberg
Klimpen och Eweline Stenberg. Bildkälla: Instagram/missewelinestenberg

Hon bestämde sig för att skriva ett meddelande till Martin, där hon frågade var hon kunde hitta hans musik.

– Vi började prata – och blev kära. Sedan dess har mitt liv förändrats totalt och jag känner mig som en helt ny människa nu jämfört med bara för ett år sedan, säger Martin till Megafonen.

Paret möttes på en dejt i Skellefteå, och sedan flyttade de till Jörn, som ligger lite utanför Skellefteå. I Jörn trivs Martin och Eweline som fisken i vattnet.

Klimpens flickvän Eweline Stenberg
Klimpens flickvän Eweline Stenberg. Bildkälla: Instagram/missewelinestenberg

Martin och Eweline driver en Youtubekanal, där de har 5 000 prenumeranter.

– Där får tittarna en inblick i vår vardag och följa våra personligheter, säger Eweline till Megafonen.

Och kärleken verkar onekligen blomstra för paret. För bara en vecka sedan bjöd de på en video där de berättar hur Klimpen friade till Eweline.