Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Amy Schumer gripen på demonstration

Nöje | 05/10/2018 15:10

Komikern Amy Schumer och modellen Emily Ratajkowski greps under en demonstration mot Brett Kavanaugh i Washington.

Brett Kavanaugh är mannen som nu delar USA – och världen – i två läger. 

Den amerikanska presidenten Donald Trump har nominerat juristen Kavanaugh som domare i Högsta domstolen. Men innan någon kan bli domare i högsta domstolen så måste denne godkännas av senaten. 

Och efter att Trump nominerade Kavanaugh så har flera kvinnor klivit fram och vittnat om hur de ska ha utsatts för sexuella övergrepp av Kavanaugh.

Kavanaugh själv nekar till alla anklagelser, och han försvaras ihärdigt av Trump. Den sistnämnde har även valt att håna Christine Blasey Ford som är en av de kvinnor som har trätt fram.

Många väljer att tro på kvinnornas anklagelser, och två av dom är komikern Amy Schumer och modellen Emily Ratajkowski.

Amy Schumer och Emily Ratajkowski
Amy Schumer och Emily Ratajkowski greps efter demonstrationen. Bildkälla: Manuel Balce Ceneta/AP/TT Bild

Under torsdagen var både Amy och Emily, tillsammans med tusentals andra, i Washington DC för att demonstrera mot Kavanaugh.

Polisen grep totalt 302 personer under demonstrationen. Amy och Emily var två av dem, skriver Tmz.

I ett videoklipp som sprids på sociala medier så hörs en polis fråga Amy om hon vill bli gripen, varpå Amy svarar "ja".

Amy Schumer
Amy Schumer greps. Bildkälla: John Salangsang/Invision/AP

Senare sågs Amy och Emily uppradade mot en vägg, där de fick stå med de andra gripna. Vad Amy och Emily är gripna för är ännu oklart, men enligt Tmz kan det röra sig om störande av allmän ordning eller olaga intrång.

Amy Schumer, 37, är en amerikansk komiker, skådespelare och författare. Hon har synts i filmer som ”Trainwreck” och ”I feel pretty”.

År 2016 uppträdde Schumer på Hovet i Stockholm. En svensk man ropade då att Amy att ”visa brösten”, något som blev vida uppmärksammat. Mer om det kan du läsa här. 

Emily Ratajkowski, 27, är en brittisk modell och skådespelare. Hon fick sitt stora genombrott i videon till Robin Thickes ”Blurred lines” år 2013, och därefter har vi sett henne i bland annat ”Gone girl”. 

Emily själv beskriver sig som feminist. 

Emily Ratajkowski
Emily Ratajkowski greps även hon. Bildkälla: Flavio Lo Scalzo/ANSA via AP/TT Bild