Sarah Sjöström med medaljer. Sarah Sjöström i bassäng.
Vi listar 5 saker du förmodligen inte visste om Sarah Sjöström. - Foto: Christine Olsson TT

5 saker du förmodligen inte visste om Sarah Sjöström

Sarah Sjöström har på rekordtid simmat sin väg in i det svenska folkets hjärtan. Du vet att hon har plockat hem sjukt många medaljer. Men visste du att hon var nära på att lägga ned simningen? Vi listar 5 saker du förmodligen inte visste om henne.


Vi är många som har hejat fram, fascinerats och varit glad över Sarah Sjöströms succéer i oräkneliga bassänger runt om i världen. Hon har plockat hem EM-guld, VM-guld och OS-guld och det är svårt att se ett slut på den fantastiska resan som hon har bjudit med oss på.

Men visste du till exempel att Sara Sjöström var nära på att lägga ned simningen för att hon tyckte att det var tråkigt? Nyheter24 listar fem saker du förmodligen inte visste om vår fantastiska simmerska! 

Var nära på att lägga av

Vi börjar med det vi tidigare nämnde. Och hur ofattbart det än verkar så var det faktiskt så att Sarah var nära på att lägga ned med simningen under en period i sitt liv. 

Hon tyckte nämligen att det var tråkigt och var inte alls speciellt intresserad av idrott innan hon flyttade till Handen från Hägersten, i Stockholm.

– Först tyckte hon att simning var tråkigt och funderade på att lägga av. Men de nya kompisarna i klubben Södertörn gjorde att hon ändå fortsatte. Vi försökte också peppa henne, även om valet förstås var hennes eget, säger Sarahs mamma och pappa i en intervju med tidningen Allas.

En riktig vinnarskalle

Ja Sarahs föräldrar kunde avslöja i samma intervju att Sarah var en riktigt talang och när man kombinerade talang med en sjuk vinnarskalle så blev det succé.

– Vi fick höra av tränarna att hon hade rätt vattenläge. Och så var vi medvetna sedan tidigare om att hon har en riktig vinnarskalle. Spelade vi spel blev Sarah galen om hon förlorade. Och när vi spelade minigolf fanns risken att klubban kunde gå av, haha. Hon ville vinna allt och jämt, säger föräldrarna till Allas.

Relationen

Det är inte ofta man hör att det talas så mycket om Sjöströms relation men det är faktiskt så att hon har hittat någon att gulla med i hennes sambo Johan. De träffades 2012 och sedan dess har de varit ett par.

– Johan bodde i Frankrike då och det dröjde ett år innan vi flyttade ihop. När vi väl hade gjort det var det som allt föll på plats, säger Sjöström i en intervju med DN.

Vann en limpa

I sin allra första tävling så vann Sjöstrom faktiskt inte en pokal, medalj eller något liknande. Utan det hon fick med sig hem var istället... wait for it... en brödlimpa.

Det fina priset kammade hon hem redan som elvaåring. 

– Kanske inte det roligaste att få när man är i den åldern. Tur att priserna förändrats lite sedan dess, skrattar de, säger Sjöströms föräldrar i en intervju med Allas.

Vann EM-guld som 14-åring

Något som många redan har glömt bort, för det känns ju mer eller mindre som att allt människan rör blir till guld, är att hon vann sitt första EM-guld redan som 14-åring.

Bara en sån sak va?

Under OS i Rio fick Sarah Sjöström inte träffa sin pojkvän Johan. Vi har skrivit allt du behöver veta om det här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett Sarah Sjöström simma?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

2 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

2 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.