Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Julia Ragnarsson och Matias Varela i nya serien "Fartblinda"

Nöje | 16/10/2018 13:12

TV4 och C More gör nu serien "Fartblinda", baserade på boken av Carolina Neurath. I huvudrollerna ser vi Julia Ragnarsson och Matias Varela.

Carolina Neuraths bok "Fartblinda" ska nu bli en tv-serie på C More och TV4. Huvudrollerna kommer att spelas av Julia Ragnarsson, 26, och Matias Varela, 38.

Julia kommer att spela journalisten Bea Farkas som börjar gräva när hon upptäcker att det är något som stämmer på en banks tradingavdelning. På banken är Peder Rooth, spelad av Varela, vd.

– Tittarna kommer att uppleva Fartblinda som en serie utöver det vanliga. Vi har inte sett någon thriller som utspelar sig i den här miljön i Sverige tidigare, säger Julia Ragnarsson i ett pressmeddelande.

Julia Ragnarsson och Matias Varela.
Julia Ragnarsson och Matias Varela. Bildkälla: Peter Knutson/C More/TV4

Matias Varela har vi bland annat sett i Netflix-serien "Narcos" och i "Point Break". Även Varela, som började sin skådespelarkarriär med serien "Nya tider" på just TV4, är förväntansfull på den nya serien.

– Det ska bli otroligt roligt att göra Fartblinda. Att få jobba med Julia för första gången känns som en ynnest, liksom att göra något med FLX (det produktionsbolag som produceras serien, reds. anm). På ett sätt känns det som att komma hem, jag började min karriär som grabb på TV4 och har de senaste åren inte jobbat så mycket i Sverige. Så att nu jobba i Sverige och dessutom med C More och TV4 känns som att komma hem, säger Matias Varela i ett pressmeddelande.

Matias Varela
Matias Varela spelar VD:n Peder Rooth. Bildkälla: Stella Pictures.

Thrillerserien "Fartblinda" utspelar sig i den svenska finansvärlden och är enligt pressmeddelandet delvis inspirerad av verkligheten.

"Fartblinda" kommer att regisseras av Jens Jonsson som tidigare har regisserat bland annat "Snabba Cash 3". Manus är skrivet av Jesper Harrie, Marie Karlsson och Jonas Bonnier.

Julia Ragnarsson
Julia Ragnarsson kommer att spela journalisten Bea Farkas. Bildkälla: Stella Pictures.

Inspelningarna påbörjas nu i oktober, men något premiärdatum är ännu inte spikat.

Julia Ragnarsson spås bli Sveriges nya skådespelarstjärna. Hon föddes i Malmö den 30 juli 1992 och är dotter till skådespelaren Lars-Göran Ragnarsson och scenografen Karin Ragnarsson. 

Hon har flera filmer och serier på sin meritlista. Många minns henne kanske som Laura i serien "Bron" och som karaktären Olivia Rönning i SVT-serien "Springfloden".

Kommer du titta på serien?