Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5-årig pojke med Downs träffar prins Harry och Meghan Markle

- 17/10/2018, 11:42 -

Prins Harry och Meghan Markle befinner sig i Australien. Där träffade de den 5-åriga skolpojken Luke Vincent. Klippet på deras möte sprids nu över hela världen – och vi förstår varför. Se det fantastiskt söta klippet här.

Prins Harry, 34, och Meghan Markle, 37, befinner sig i Australien där det minst sagt är full rulle. Paret ska göra sin första officiella resa tillsammans, och det är ett fullspäckat schema. 

Under tisdagen besökte Harry och Meghan staden Dubbo som har ungefär 55 000 invånare.

Och det blev inte bara en minnesvärd dag för Meghan och Harry.

Skolpojken Luke Vincent, 5, var tillsammans med sina klasskamrater på en planerad utflykt för att träffa Harry och Meghan – och nu har Luke stulit rampljuset totalt. 

Prins Harry och Meghan Markle
Prins Harry och Meghan Markle träffar 5-åriga Luke Vincent i Australien. Bildkälla: Phil Noble/Pool via AP/TT Bild

Klippet där Luke klappar på Harry och hans skägg får nu hjärtan världen över att smälta.

Anne Van Dartel är rektor på Buninyong Public School där Luke går. Hon var med på utflykten och till Daily Mail säger Anne att Luke älskar skägg, och Harry har snabbt blivit hans favoritperson.

– Luke älskade jultomten förut, eftersom han har skägg. Men nu är hans favoritperson prins Harry, säger Anne.

Luke Vincent
Luke Vincent på bussen för att träffa Meghan och Harry. Bildkälla: Buninyong Public School

Luke har Downs syndrom och kan inte prata – men han gjorde ett otroligt intryck på Meghan och Harry bara genom att vara sig själv. Lukes uppdrag var att ge en blombukett till Harry och Meghan. Och det gjorde han med bravur.

– Jag var väldigt orolig när han började klappa på Harrys ansikte och hans hår, men Harry hanterade det med klass och var så artig, och insåg att Luke var fascinerad av hans skägg, säger Anne.

Anledningen till att Anne var orolig är att det bryter mot det kungliga protokollet att vidröra en prins – men det var som glömt när Luke charmade både Meghan och Harry.

– Det har varit en fantastisk upplevelse för barnen här från landet att träffa människor de bara har sett på TV, säger Anne vidare till Daily Mail.

Se alla bilder från Harry och Meghans träff med Luke i klippet ovan! 

Sötaste du har sett?