Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Marika Carlsson blir programledare för Melodifestivalen 2019

Nöje | 19/10/2018 08:01

Komikern Marika Carlsson får hedersuppdraget att leda Melodifestivalen 2019 uppger Aftonbladet.

Komikern och programledaren Marika Carlsson, 45, kommer enligt uppgifter till Aftonbladet att bli programledare för Melodifestivalen 2019.

– Hon passar perfekt in i den konstellation som SVT vill ska leda Mello nästa år, hon är precis det som de letat efter, säger en källa med god insyn till Aftonbladet.

Marika Carlsson är ett välkänt namn för SVT och har tidigare haft mindre samarbeten med kanalen. Hon är även en etablerad komiker som vunnit priset, årets kvinnliga komiker på svenska standup-galan två gånger. 2016 var hon värd för Gaygalan QX.

Melodifestivalen
Melodifestivalen 2019 leds av Marika Carlsson. Bildkälla: Melodifestivalen/TT

Flera programledare

Enligt Aftonbladets källa så kommer programmet inte enbart att ledas av Marika Carlsson utan ytterligare två till tre personer. Personerna som SVT vill ska leda programmet ska blivit klara redan i somras och kontrakten ska ha skrivits på för ett par veckor sedan.

– De kommer vara tre eller fyra programledare, säger uppgiftslämnaren till Aftonbladet, utan att gå in på eventuella namn.

SVT har ännu inte bekräftat uppgifterna men enligt källan så har det stått klart länge och att man inom kort borde håll presskonferens.

– De borde kalla till presskonferens och gå ut med dem inom kort, säger personen till Aftonbladet.

Melodifestivalen 

Melodifestivalen är en musiktävling som arrangerats och sänts årligen av Sveriges Television sedan 1958. Vinnaren går vidare till den europeiska musiktävlingen Eurovison Song Contest även kallat ESC.

Vinnaren av Melodifestivalen 2018 blev Benjamin Ingrosso med låten Dance You Off. 

Svenska vinnare av ESC

Av de svenska bidrag som gått till den europeiska finalen, ESC, så har följande bidrag vunnit.

1974: ABBA med ”Waterloo”.

1984: Herreys med ”Diggi loo diggi ley”.

1991: Carola Häggkvist med ”Fångad av en stormvind”.

1999: Charlotte Nilsson med ”Take me to your heaven”.

2012: Loreen med ”Euphoria”.

2015: Måns Zelmerlöw med ”Heroes”.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Oscar Enestads låt om Cecilia Dahlbom i Melodifestivalen. Vill du veta mer? Då hittar du artikeln här.

Är du nöjd med valet?