Marika Carlsson.
Marika Carlsson blir Melodifestivalens nya programledare. - Foto: Anders Wiklund/TT

Marika Carlsson blir programledare för Melodifestivalen 2019

Komikern Marika Carlsson får hedersuppdraget att leda Melodifestivalen 2019 uppger Aftonbladet.


Komikern och programledaren Marika Carlsson, 45, kommer enligt uppgifter till Aftonbladet att bli programledare för Melodifestivalen 2019.

– Hon passar perfekt in i den konstellation som SVT vill ska leda Mello nästa år, hon är precis det som de letat efter, säger en källa med god insyn till Aftonbladet.

Marika Carlsson är ett välkänt namn för SVT och har tidigare haft mindre samarbeten med kanalen. Hon är även en etablerad komiker som vunnit priset, årets kvinnliga komiker på svenska standup-galan två gånger. 2016 var hon värd för Gaygalan QX.

Melodifestivalen 2019 leds av Marika Carlsson. Bildkälla: Melodifestivalen/TT

Flera programledare

Enligt Aftonbladets källa så kommer programmet inte enbart att ledas av Marika Carlsson utan ytterligare två till tre personer. Personerna som SVT vill ska leda programmet ska blivit klara redan i somras och kontrakten ska ha skrivits på för ett par veckor sedan.

– De kommer vara tre eller fyra programledare, säger uppgiftslämnaren till Aftonbladet, utan att gå in på eventuella namn.

SVT har ännu inte bekräftat uppgifterna men enligt källan så har det stått klart länge och att man inom kort borde håll presskonferens.

– De borde kalla till presskonferens och gå ut med dem inom kort, säger personen till Aftonbladet.

Melodifestivalen 

Melodifestivalen är en musiktävling som arrangerats och sänts årligen av Sveriges Television sedan 1958. Vinnaren går vidare till den europeiska musiktävlingen Eurovison Song Contest även kallat ESC.

Vinnaren av Melodifestivalen 2018 blev Benjamin Ingrosso med låten Dance You Off. 

Svenska vinnare av ESC

Av de svenska bidrag som gått till den europeiska finalen, ESC, så har följande bidrag vunnit.

1974: ABBA med ”Waterloo”.

1984: Herreys med ”Diggi loo diggi ley”.

1991: Carola Häggkvist med ”Fångad av en stormvind”.

1999: Charlotte Nilsson med ”Take me to your heaven”.

2012: Loreen med ”Euphoria”.

2015: Måns Zelmerlöw med ”Heroes”.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Oscar Enestads låt om Cecilia Dahlbom i Melodifestivalen. Vill du veta mer? Då hittar du artikeln här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du nöjd med valet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

1 timme sedan
Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

1 timme sedan
Den folkkära tv-profilen Anders Lundin fångade svenska folkets hjärtan redan på 1980-talet. Nu berättar han om tiden med okända sjukdomen. Tiden kantades av behandling som var både jobbig och skrämmande.