Rapstjärnan Stor tolkar Eric Gadd i "Så mycket bättre"

- 20/10/2018, 20:47 -
Stor tolkar Eric Gadd i Så mycket bättre

Stor tolkar Eric Gadds låt "Stockholm står kvar men jag ligger" i Så mycket bättre i TV4.

TV4

Rapstjärnan Stor tolkar Eric Gadds låt "Stockholm står kvar men jag ligger" i säsongspremiären av "Så mycket bättre" i TV4. Och det här lär bli en riktig hit!

Ikväll är det säsongspremiär för TV4:s långkörare "Så mycket bättre", och artisterna som medverkar i år är Eric Gadd, Charlotte Perrelli, Christer Sjögren, Linnea Henriksson, Louise Hoffsten, Stor och Albin Lee Meldau.

Den första dagen handlar om Eric Gadd, och i programmet ska artisterna från Sveriges alla hörn tolka Erics låtskatt.

Rapparen Stor, eller Ulises Infante Azocar som han egentligen heter, väljer att göra Erics låt "Stockholm står kvar men jag ligger" från 2008.

Efter att ha sett klipp från när Eric Gadd uppträdde i Kungsträdgården så berättar Stor att det fick honom att längta hem till stan.

Eric Gadd
Eric Gadd. Bildkälla: Stella Pictures.

– När vi började snacka söderförort, norrförort, allt det där, så tar det in mig på den låten som jag har valt, för jag valde "Stockholm står kvar men jag ligger", berättar Stor.

Låten var Erics comeback på svenska efter att Eric hade sjungit på engelska i 17 år.

– När jag hörde den kände jag direkt, när du sjöng "Se mig med en sprejburk i min hand", det är den generationen innan mig med hiphopen, berättar Stor.

Eric Gadd berättar om betydelsen av låten.

– Vi håller på, vi försöker sätta ett jack någonstans, att vi ska märkas, men ibland slår det en...Hur mycket märks vi egentligen?, frågar sig Eric.

Stor
Stor i "Så mycket bättre". Bildkälla: TV4

Den som fram till början av 2000-talet bodde i, eller besökte Stockholm och Sergels torg, kan inte ha missat missionärsmusikern Maria Johansson. För den som inte kan sin Stockholmshistoria så var det en dam som dag ut och dag in satt och spelade på sin orgel och sjöng kristna sånger.

Stor minns Maria, och han har valt att ta med vissa element från hennes tid på Sergels torg, eller "Plattan" som det kallas.

Maria Johansson på plattan
Maria Johansson på "plattan". Den 6 november 2002 tystnade Marias röst. Då gick hon bort, 84 år gammal. Bildkälla: Tobias Röstlund/TT Bild.

För Stor handlar låten om Stockholm.

– Man kanske inte alltid känner sig helt svensk, och när man åker till Chile känner man sig inte alls som en Chilenare. Men Stockholm kan ingen ta det ifrån mig, säger Stor innan han gör Erics låt i en svensk, modern raptappning.

Stor möts av stående ovationer, och Eric Gadd är överrumplad av den mäktiga versionen.

– Helt fantastiskt, så jävla bra version. Han har tagit min låt och gjort det till en hit, säger Gadd.

Här kan du se klippet på när Stor framför "Stockholm står kvar men jag ligger". Låten finns även på Spotify.

Tittar du Så mycket bättre?