Lördag 25 Sep
Stockholm

Basshunter är tillbaka – släppt ny låt om dataspel

Jonas "Basshunter" Altberg
Jonas "Basshunter" Altberg är tillbaka men ny låt om dataspel. Foto: Christine Olsson / TT, Instagram @basshunter_se

Yes, du hörde rätt –"Boten Anna"-producenten är tillbaka med ny låt! Med sin nya låt om ett speciellt dataspel vill han gå tillbaka till dem som varit där från början.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"Jag känner en bot. Hon heter Anna, Anna heter hon. Och hon kan banna banna dig så hårt. Hon röjer upp I våran kanal. Jag vill berätta för dig att jag känner en bot".

Är du född före millenieskiftet känner du nog förmodligen igen orden och har säkert ett flertal gånger svängt höfterna till den ikoniska låten "Boten Anna". 

Nu kan det vara dags att återuppliva dina gamla dance moves för "Boten Anna"-producenten Jonas "Basshunter" Altberg har släppt ny musik!  

Låt om dataspel

Det har nu gått fem år sedan vi såg glimten av Basshunter. Då gjorde han en rejäl supersatsning och släppte plattan "Calling time" som innehåller 18 (!) arm-vevar-vänliga låtar. Men efter plattan tog det stopp, energin tog slut, skriver Aftonbladet.

Med ny energi gör Altberg come-back med den nya moderna singeln "Masterpiece".

– Nu känns det som att musiken och energin är tillbaka. Man kan leka runt lite mer med melodier. Det känns som rätt tid, säger Jonas Altberg till Aftonbladet.

Den nya låten är inte någon "Boten Anna"-liknande låt från 2006 till sättet, men att även den handlar om ett typ av spel är gemensamt för låtarna.  

– Det handlar lite om gaming, om ett spel som heter ”League of legends”. Bara där känner jag att jag vill gå tillbaka till den grupp av människor som faktiskt fick igång min musik från början. Och det var gamers, säger Altberg till Aftonbladet.

Vann pris för årets ringsignal

Några av Jonas Altbergs låtar har under åren vunnit fin fina priser i olika musiktävlingar. Sedan genombrottet med "Boten Anna" 2006 har han fått ta emot ett flertal priser.

2006 fick Jonas "Basshunter" Altberg ta emot en Grammis för "Årets bästa ringsignal". Bildkälla: Jonas Ekströmer / TT

Bland annat kammade han hem en Grammis med "Boten Anna" 2006, då prisades han för "Årets bästa ringsignal", något som man kanske inte riktigt förstår grejen med om man är född senare än 2000.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Basshunters förvandling genom åren. Läs mer om det här!


Brukade du lyssna på Boten Anna?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela