Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gustav Magnar Witzoe är en av världens yngsta miljardärer

Nöje | 22/10/2018 14:09

Norrmannen Gustav Magnar Witzoe är bara 25 år gammal och redan en av världens yngsta miljardärer. På Instagram har singelkillen Gustav över 90 000 följare – och hans liv ser verkligen magiskt ut.

Gustav Magnar Witzoe är bara 25 år gammal, och redan en av världens rikaste människor. 

Tidigare i år utsåg affärsmagasinet Forbes honom till den yngsta manliga miljardären, och det är inte konstigt när han är god för galna 28,5 miljarder kronor, skriver Daily Mail. 

Norrmannen Gustav, som är från ön Frøya som ligger sydväst om Trondheimsfjorden, har fått halva sin pappas företag. 

Pappan, som även han heter Gustav Witzoe, är en av ägarna till laxföretaget SalMar ASA. Det är en av världens största producenter till odlad lax. År 2016 producerade SalMar över 130 000 ton lax.

Gustav Magnar Witzoe
Gustav Magnar Witzoe är även modell. Bildkälla: Instagram/guswitzoe

SalMar grundades 1991, och år 2013 så bestämde sig Gustavs pappa för att ge sin del av företaget till sin då 19-åriga son, skriver Daily Mail.

Gustavs pappa har fortfarande en nyckelroll i företaget, och Gustav den yngre är inte särskilt involverad i företaget.

– Du kan inte bara kräva att bli chef över en så stor organisation. Du måste passa för det. Om det finns alternativ så ska den bästa mannen eller kvinnan få jobbet. Det är så mycket som står på spel, berättade Gustav i en intervju med norska tidningen Dagblade, skriver Daily Mai.

Gustav har investerat i mindre startups, och det tycks han trivas med.

Nicklas Bendtner och Gustav Witzoe
Gustav Witzoe med den danska fotbollsspelaren Nicklas Bendtner. Bildkälla: Instagram/guswitzoe

Han verkar även trivas med sitt fantastiska drömliv. På Instagram har Gustav över 90 000 följare, och där får hans fans en inblick i hans lyxiga vardag. 

Det är många resor till världens alla hörn – och vi kan se hur han besökt Frankrike, Mississippi, Dubai, London och en hel del exotiska stränder.

Gustav, som även är modell och har kontrakt med agenturen Team Models, är dessutom singel, skriver Daily Mail.

Han är den tredje yngsta miljardären i världen, och de som ligger före honom på listan är systrarna Katharina och Alexandra Andresen.

Se mer av Gustavs lyxliv i klippet ovan!