Människor som skålar med varandra
Nyheter24 träffade gastronomen och mathistoriken Edward Blom. - Foto: Jessica Gow/TT, Unsplash

Edward Blom: "Så här imponerar du på dina svärföräldrar"

Nyheter24 träffade gastronomen och mathistoriken Edward Blom. Här ger han dig de bästa tipsen på hur du imponerar på svärföräldrarna. Och det kanske inte är de tips du förväntar dig!


Visst kan det finnas en läskig men ändå pirrande känsla i magen när du ska träffa din kärleks föräldrar? Kanske ännu mer läskigt när du ska bjuda på mat? Svärföräldrarna kommer såklart att betrakta dig för varje rörelse du gör och känna efter en extra gång vad varje tugga smakar. 

Men ta det lugnt, det finns vissa tips som kan göra så att du briljerar istället. Nyheter24 har träffat mathistoriken och gastronomen Edward Blom för att få de bästa tipsen på hur du imponerar på svärföräldrarna på första middagsbjudningen.

– Försök inte göra något svårare än vad du klarar av, då kanske du blir utskrattad. Jag tror inte att de förväntar sig att du gör något överdådigt, säger Edward.

Edward tipsar om att dämpa det lite eftersom det svärföräldrarna ändå vill se är att du kan laga den vanliga maten. 

– Det viktigaste är nog ändå att svärföräldrar ser att du kan laga mat så det blir ett jämställt förhållande.

Men ska man då laga svärföräldrarnas favoriträtt eller ska man laga något man är riktigt bra på?

– Sen kan man ju fråga sin partner vilken hens svärföräldrars favoriträtter är. Gör inte den absoluta favoriträtten för den gör man bäst själv. Men om de tycker om kroppkakor, gör då kroppkakor. 

Edward fortsätter:

– Ett till tips är att man inte ska göra allt för dyr mat heller säger Edward med glimten i ögat.

Du ska bjuda hem din dejt på middag och såklart vill du ju att allt ska bli perfekt. Men vad lagar man för mat till sin käraste egentligen? Finns det något man borde tänka på eller kanske några big no? Här kan du läsa om vad du ska bjuda din middagsdejt på för att imponera.

Se hela intervjun med Edward Blom och vad hans svärföräldrar tyckte om honom vid första träffen i klippet ovan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du träffat dina svärföräldrar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Textilmuseet prisat på Elle-galan

Harry Styles stalker får fängelse

3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.