Edward Blom: "Så här imponerar du på dina svärföräldrar"

- 29/10/2018, 08:36

Nyheter24 träffade gastronomen och mathistoriken Edward Blom. Här ger han dig de bästa tipsen på hur du imponerar på svärföräldrarna. Och det kanske inte är de tips du förväntar dig!

Visst kan det finnas en läskig men ändå pirrande känsla i magen när du ska träffa din kärleks föräldrar? Kanske ännu mer läskigt när du ska bjuda på mat? Svärföräldrarna kommer såklart att betrakta dig för varje rörelse du gör och känna efter en extra gång vad varje tugga smakar. 

Men ta det lugnt, det finns vissa tips som kan göra så att du briljerar istället. Nyheter24 har träffat mathistoriken och gastronomen Edward Blom för att få de bästa tipsen på hur du imponerar på svärföräldrarna på första middagsbjudningen.

– Försök inte göra något svårare än vad du klarar av, då kanske du blir utskrattad. Jag tror inte att de förväntar sig att du gör något överdådigt, säger Edward.

Edward tipsar om att dämpa det lite eftersom det svärföräldrarna ändå vill se är att du kan laga den vanliga maten. 

– Det viktigaste är nog ändå att svärföräldrar ser att du kan laga mat så det blir ett jämställt förhållande.

Men ska man då laga svärföräldrarnas favoriträtt eller ska man laga något man är riktigt bra på?

– Sen kan man ju fråga sin partner vilken hens svärföräldrars favoriträtter är. Gör inte den absoluta favoriträtten för den gör man bäst själv. Men om de tycker om kroppkakor, gör då kroppkakor. 

Edward fortsätter:

– Ett till tips är att man inte ska göra allt för dyr mat heller säger Edward med glimten i ögat.

Du ska bjuda hem din dejt på middag och såklart vill du ju att allt ska bli perfekt. Men vad lagar man för mat till sin käraste egentligen? Finns det något man borde tänka på eller kanske några big no? Här kan du läsa om vad du ska bjuda din middagsdejt på för att imponera.

Se hela intervjun med Edward Blom och vad hans svärföräldrar tyckte om honom vid första träffen i klippet ovan.

Har du träffat dina svärföräldrar?