Edward Blom
Edward Blom tipsar att inte försöka imponera på sin middagsdejt eftersom det lätt kan bli fel om man inte kan laga den maträtten. - Foto: Fredrik Sandberg/TT, Unsplash

Det här ska du bjuda din middagsdejt på enligt Edward Blom

Nyheter24 träffade gastronomen och kulturhistoriken Edward Blom. Här ger han dig de bästa tipsen på hur du förbereder en riktigt bra middag till din dejt.


Du ska bjuda hem din dejt på middag och såklart vill du ju att allt ska bli perfekt. Men vad lagar man för mat till sin käraste egentligen? Finns det något man borde tänka på eller kanske några big no? 

Nyheter24 har träffat Edward Blom, gastronom och kulturhistoriker. Om någon vet hur en middagsdejt ska gå till väga så är det Edward.

Ta dig inte vatten över huvudet

Edwards första tips är att inte försöka imponera eftersom det lätt kan bli fel om man inte kan laga den maträtten.

Det bästa är att anpassa matlagningen efter sin förmåga. Om man ändå vill sätta sina kunskaper på prov och vill göra något avancerat så tipsar Edward att du helst ska ha provlagat rätten några gånger hemma så du vet att du klarar av den.

– Du kan se till att du har fixat förrätten och efterrätten dagen före, då vet du att du i alla fall har minst två rätter som är lyckade och kan bjudas på, säger Edward.

En fullvärdig måltid

Edward tycker att det är självklart att du bjuder din dejt på minst tre rätter. 

– Jag tycker inte att det är en fullvärdig måltid om det inte är förrätt, varmrätt och efterrätt.

Men om det ekar tomt i plånboken så behöver det ju såklart inte vara något dyrt man bjuder på.

– Du kan ju köpa ett laxpaket för 30 kronor, snurra ihop den till en ros och hälla på lite pepparrotssås. Det behöver inte vara något avancerat, säger Edward.

Enligt Edward Blom är en middag utan en förrätt, varmrätt och efterrätt inte en fullvärdig måltid. Bildkälla: Unsplash

Såklart så kommer dejten att vara lite pirrig och kanske blir det pinsam tystnad. Psykologen Arthur Aron frågor som bevisligen fått många par där ute förälskade. Här kan du läsa de 36 frågorna som du borde ställa på första dejten.

Första året du och din partner har tillsammans finns det några saker som borde uppleva tillsammans för att det ska hålla länge mellan er. Här kan du läsa om vad det är ni ska uppleva tillsammans.

Se hela intervjun med Edward Blom i klippet ovan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du bjuda din dejt på middag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

2 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.