Det här ska du bjuda din middagsdejt på enligt Edward Blom

- 12/10/2018, 16:14

Nyheter24 träffade gastronomen och kulturhistoriken Edward Blom. Här ger han dig de bästa tipsen på hur du förbereder en riktigt bra middag till din dejt.

Du ska bjuda hem din dejt på middag och såklart vill du ju att allt ska bli perfekt. Men vad lagar man för mat till sin käraste egentligen? Finns det något man borde tänka på eller kanske några big no? 

Nyheter24 har träffat Edward Blom, gastronom och kulturhistoriker. Om någon vet hur en middagsdejt ska gå till väga så är det Edward.

Ta dig inte vatten över huvudet

Edwards första tips är att inte försöka imponera eftersom det lätt kan bli fel om man inte kan laga den maträtten.

Det bästa är att anpassa matlagningen efter sin förmåga. Om man ändå vill sätta sina kunskaper på prov och vill göra något avancerat så tipsar Edward att du helst ska ha provlagat rätten några gånger hemma så du vet att du klarar av den.

– Du kan se till att du har fixat förrätten och efterrätten dagen före, då vet du att du i alla fall har minst två rätter som är lyckade och kan bjudas på, säger Edward.

En fullvärdig måltid

Edward tycker att det är självklart att du bjuder din dejt på minst tre rätter. 

– Jag tycker inte att det är en fullvärdig måltid om det inte är förrätt, varmrätt och efterrätt.

Men om det ekar tomt i plånboken så behöver det ju såklart inte vara något dyrt man bjuder på.

– Du kan ju köpa ett laxpaket för 30 kronor, snurra ihop den till en ros och hälla på lite pepparrotssås. Det behöver inte vara något avancerat, säger Edward.

Par skålar
Enligt Edward Blom är en middag utan en förrätt, varmrätt och efterrätt inte en fullvärdig måltid. Bildkälla: Unsplash

Såklart så kommer dejten att vara lite pirrig och kanske blir det pinsam tystnad. Psykologen Arthur Aron frågor som bevisligen fått många par där ute förälskade. Här kan du läsa de 36 frågorna som du borde ställa på första dejten.

Första året du och din partner har tillsammans finns det några saker som borde uppleva tillsammans för att det ska hålla länge mellan er. Här kan du läsa om vad det är ni ska uppleva tillsammans.

Se hela intervjun med Edward Blom i klippet ovan.

Brukar du bjuda din dejt på middag?