Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jonna Lundell är inlagd – har drabbats av förlossnings psykos

- 24/10/2018, 21:33 -

Jonna och Joakim Lundell har varit offline ett par dagar från sociala medier och det finns en anledning. Jonna Lundell har drabbats av någon slags förlossningspsykos. Det bekräftar Joakim Lundell på sin Instagram.

Det har varit tyst ett par dagar från Joakim och Jonna Lundell, vilket har medfört många spekulationer. Har något hänt? Har barnet kommit? Vad händer?

Joakim Lundell har nu gått ut med vad som hänt, via sin Instagram. Under onsdagskvällen körde han en livesändning där han berättade allt.

Förlossningspsykos

– Jag antar att de flesta vet vad som hänt. Men vi har inte uppdaterat på några dagar. Det som hänt är att Jonna har drabbats av någon förlossningspsykos, säger Joakim Lundell i sin livesändning. 

Han fortsätter:

– Hon hör och ser grejer som inte existerar, hon minns inte vad hon säger. Hon får självmordstankar och hon känner att hon inte älskar barnet.

Pågått ett tag

Dock är detta egentligen ingen nyhet. Enligt Joakim har det pågått ett tag, men Jonna har inte velat prata om det innan.

Läkaren 

Jonna har pratat med en läkare som har bekräftat att det Jonna drabbats av är något slags förstadie till en förlossningspsykos eller hypomani, Joakim minns inte riktigt vad det kallades. Men en jour-psykiatriker har i alla fall inkallats.

BB

Joakim önskar att de sätter igång henne så hon får föda Lunabelle. Men ledsamt nog är alla rum upptagna på BB-Stockholm, där de befinner sig. Joakim menar att det heller inte borde vara så lämpligt att "släppa iväg henne", eftersom hon är i det skick hon är.

Instagram-inlägg där Jonna blivit inlagd
Jonna har drabbats av en förlossningspsykos. Bildkälla: Faksimil Instagram

Vaknat flera nätter

I livesändningen berättade Joakim att han under flera nätter i rad har vaknat av att Jonna gått omkring och pratat om saker som inte existerar.

– Idag fick hon världens frispel och ville inte leva mer, så tårarna bara sprutade. Det är jobbigt och jag tycker så sjukt synd om henne, säger han.

Ja, det är inte lätt för Joakim att hantera situationen. Han menar även att om Jonna skriver eller lägger ut någonting så ska man tänka på att det inte "är Jonna". 

Vill du veta mer om vad som egentligen händer vid en förlossningspsykos? Det kan du göra här.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när Jonna Lundell flyttade till Stockholm, det kan du läsa mer om här.

Följer du Jocke och Jonna?