Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Magnus Hedman om drogmissbruket: "Var jobbigt för Lancelot"

Nöje | 28/10/2018 13:05

När Lancelot Hedman växte upp missbrukade hans pappa droger under några år. I sitt nya tv-program "Lance vs Livet" pratar han och pappan Magnus Hedman om de jobba åren.

I morgon har Lancelot Hedmans egna realityserie "Lance vs Livet" premiär på Viafree. I serien får vi följa honom när han försöker hitta tillbaka till sig själv igen och till det liv han vill leva. Detta efter att mycket i livet rasat för honom.

Bland annat kommer vi att få se Lancelot umgås med sin pappa, det forna fotbollsproffset Magnus Hedman, som under några år av Lancelots liv tampats med ett svårt drogmissbruk. 

Köpte droger för 200 000

Magnus drogmissbruk varade i fyra år. Två av dessa år köpte han amfetamin för mellan 300 och 400 kronor per dag. Totalt köpte han droger för 200 000 kronor, något som Magnus berättat för tidningen Faktum, enligt Expressen

Påverkade relationen till Lancelot

Åren som missbrukare påverkade även relationen med sonen Lancelot, något som han i dag har ångest för. Däremot tror han inte att säga förlåt för det som har hänt är det bästa, utan att det han gör i dag och den personen han är i dag är viktigare. 

– Det gör ont att tänka tillbaka på den tiden. Men den relation vi har i dag är fantastisk. Min gottgörelse till Lance är inte att säga förlåt, utan det handlar om handling. Hur jag agerar mot honom. Nu har vi en sundare relation dygnet runt, utan att jag har några dippar då jag mår dåligt, har Magnus sagt till Expressen.  

Jobbig tonårsperiod

I Lancelots nya tv-program pratar han och Magnus om hur missbruket påverkat relationen mellan dem. 

Att Lancelot haft en jobbig tonårsperiod sticker ingen av dem under stolen med. Något som Lancelot minns är när pappa Magnus skulle vara DJ på skolavslutningen, men inte dök upp. 

Magnus vittnar om att han själv hade det väldigt svårt i livet just då.

– Jag har haft flera jobbiga perioder. Dels när jag slutade med fotbollen, då mådde jag väldigt dåligt som människa. Där började mitt drogmissbruk som pågick i 3,5 - 4 år och det skrevs mycket om mig i medierna och det är klart att det var jobbigt för honom också. Jag tror att en del av hans jobbiga tonårsperiod kommer från mitt mående, garanterat. Det fick honom omedvetet att växa upp tidigare, att han tog ansvar han inte behövde ta. Det är rätt jobbigt att säga som pappa, men det jag kan göra nu är att vara den bästa pappan som jag kan vara. Att ge honom all kärlek jag kan, säger han i programmet enligt Expressen. 

"Lance vs. Livet" har premiär i morgon måndag den 29 oktober på Viafree.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den lyxiga födelsedagspresenten som Lancelot fick av sina föräldrar i 18-årspresent. Läs mer om det här!