Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Uppgifter: Ben Mitkus och Vlad Reiser klara för Melodifestivalen 2019

- 05/11/2018, 09:17 -

Enligt uppgifter till sajten Hänt.se ska Ben Mitkus och Vlad Reiser vara klara för Melodifestivalen.

Det var för ett par veckor sedan som det avslöjades vilka som kommer att leda Melodifestivalen 2019. Programledarna blev inga mindre än Sarah Dawn Finer, Marika Carlsson, Kodjo Akolor och Eric Saade.

Pö om pö har det även släppts namn på artister som kommer att ställa upp som tävlande, och där har vi bland andra Oscar Enestad och Magnus Carlsson.

Vem ser inte fram emot Melodifestivalen 2019? Bildkälla: Melodifestivalen/TT

Men nu sägs även två Youtubeprofiler vara nästintill klara inför den storslagna musiktävlingen - och det är inga mindre än Ben Mitkus, 23, och Vlad Reiser, 25. Killarna är båda två väldigt stora på sociala medier med hundratusentals följare på både Youtube och Instagram.

Enligt källor till Hänt är SVT och Christer Björkman, 61, mycket intresserade av att ha med båda profilerna

Ben Mitkus
"Jag gillar programmet. Jag brukar följa det och har tänkt ”vad kul det skulle vara att vara där”, sa Ben hemlighetsfullt till Hänt. Bildkälla: Ben Mitkus Instagram
Vlad Reiser
Vlad har över 396 000 prenumeranter på sin Youtubekanal. Bildkälla: Vlad Reiser Instagram

– De för samtal med SVT och det är i stort sett klart att de ska vara med. Det fattas bara en underskrift, säger en källa till Hänt.

När Hänt pratar med Ben Mitkus är han fåordig och hemlighetsfull.

– Det hade varit jättekul att vara med, men jag har tackat nej tidigare till att vara med som mig själv. Som karaktärsgrej skulle det kanske vara intressant, säger han och skrattar.

Utöver sina Youtubeplattformar är Vlad känd som barnprogramsprofil och för att han är väldigt nära vän till Joakim Lundell. Ben har tidigare gjort en hel del musik och hans namn syntes flitigt i media efter sitt stormiga uppbrott från bloggerskan Nicci Nernestig. Mer om det kan du läsa här.

Om killarna dyker upp i programmet - det återstår att se.

Är du peppad inför Melodifestivalen 2019?