Söndag 2 Okt
Stockholm

Det här visste du förmodligen inte om William Spetz

William Spetz, Gina Dirawi, William Spetz
Visste du det här om William Spetz?. Foto: Fredrik Sandberg TT/TT & Tomas Oneborg SvD/TT

En person som minst sagt har många strängar på sin lyra är William Spetz. Han är mångsysslaren från Umeå som är aktuell som programledare för Musikhjälpen 2018. Nyheter24 listar 3 saker du förmodligen inte visste om honom!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Programledaren, mångsysslaren och komikern William Spetz föddes i Umeå den 4 april 1996. Det var även i Umeå som hans kometkarriär tog sina första stapplande steg i och med hans blogg "Lilla bloggen" som han drev som ung.

I "Lilla bloggen" fick vi för första gången ta del av Williams fantastiska humor och det är vi nog väl alla glada över. För efter Lilla bloggen så blev det tv-programmen "Williams Lista", "Scener ur ett tonårsliv" och flera andra stora uppdrag för Spetz.

William Spetz kommer att vara programledare för Musikhjälpen 2018. Bildkälla: Fredrik Sandberg TT/TT

Men allt det här vet du ju redan? Så vi på Nyheter24 har listat 3 saker du förmodligen inte visste om den spexande norrlänningen!

Engagemanget till fansen

Ja att William är en härlig och snäll person går ju inte att sticka med under stolen. I en intervju i Nyheter24:s program "körigt" så berättade han om sitt engagemang till fansen och varför han inte tackar nej till att skriva intervjuer. Här kan du se hela den intervjun.

- Självklart så säger jag ju inte nej, sade Spetz i programmet.

Och när det målas upp ett scenario om han fick välja mellan att missa flyget eller bomma autografen, då hade han ett perfekt svar.

- Jag hade sagt ja, för man kan ju ändå boka om flyget.

Det där är vad vi kallar för dedikation.

Känslorna och relationen till Erik Rapp

Vi alla minns ju vår första kärlek. Det gör även William Spetz och i sitt sommarprat 2017 så avslöjade Spetz att det var ingen mindre än Erik Rapp som vann Spetz hjärta när det väl begav sig för Rapp i Idol 2013.

– Där stod han, mannen i mitt liv. Som jag aldrig träffat. Han var den finaste människan jag någonsin sett, sade Spetz i sitt sommarprat.

Trots att kärleken visade sig vara obesvarad så har Erik Rapp spelat en stor del i Spetz liv och blev viktigare än en vanlig förälskelse. 

– Jag såg honom och att han vågade uttrycka sig och vara stolt över den han var. Det var en tid i mitt liv då jag inte hade en tanke på att berätta för mina föräldrar om vad jag kände och tänkte. På så sätt blev han viktigare än en  ”Idol”-förälskelse, sade William i en intervju med Aftonbladet.

Den sjuka meritlistan

Trots att Spetz endast är 22 år så har den unga karln hunnit med så fruktansvärt mycket och har en meritlista som heter duga. 

Musikhjälpen 2018

Den 6 november stod det klart att William Spetz tillsammans med Daniel Adams-Ray och Farah Abadi kommer att programleda Musikhjälpen 2018. En show som många av oss ser fram emot!

Programledare för Melodifestivalen 2016

Tillsammans med Gina Dirawi så lotsade William oss fram oss igenom Melodifestivalens final 2016. Inte pjåkigt för en 20-åring va?

Sommarpratare 2017

William fick dela med sig av sitt liv i ett sommarprat 2017. 

Skådespelarkarriären

William har skådespelat i serier så som "Williams lista", "Scener ur ett tonårsliv" och "Hoppas farfar dör". Han har även spelat en mindre roll i den populära serien "Solsidan".

Teater

Han har bland annat haft sin egna pjäs som hette "Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?". Utöver den har han spelat i Lars Molins "Den tatuerade änkan"

I Nyheter24:s program "körigt" så berättade William varför han är så bra på att spela in sexscener. Här kan du se det programmet!

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.