Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Charlotte Perrelli utsatt för sexism –  kallades "luder" av chef

- 10/11/2018, 21:48 -

Det blir känslosamt i "Så mycket bättre". Charlotte Perrelli berättar om den hårda tiden då hon blev utsatt av sexism från krönikörer. Hennes stylist berättar att hon även kallades "luder" av en skivbolagschef.

Att vara en av Sveriges mest kända sångerskor har självklart sin baksida. Sedan genombrottet har Charlotte Perrellis privatliv varit omskrivet, och även hennes utseende har kritiserats. 

I "Så mycket bättre" berättar Charlottes stylist Mattias Stafsing att en känd skivbolagsdirektör kallade Charlotte för "ett luder".

Krönikören Linda Skugge skrev även att Charlotte inte borde klä sig efter killars behov – med hjälp av "porrman och kuksugarmun".

Linda Skugges krönika
Delar av Linda Skugges krönika visades i "Så mycket bättre". Bildkälla: TV4

– Det var fruktansvärt. Hon undrade varför jag hade en "kuksugarmun" och det var insane. Jag hade inga barn då, men det var inte kul för mamma att behöva läsa det. Då kände jag "Vad har jag gjort för att förtjäna detta?", har Charlotte tidigare berättat i en intervju med Expressen.

Runt middagsbordet i "Så mycket bättre" är känslorna upprörda.

"Jag blir så jävla sur"

– Jag blir så jävla sur över all den här jävla skiten. Fan, fan, fan, jävla as att man alltid ska bli så dubbelt bedömd. När man vill vara snygg och känna sig fin som kvinna då är man inte feminist, säger Linnea Henriksson.

– Det är det värsta jag vet, när folk kommer och talar om för en kvinna hur man ska vara, jag blir så jävla, jävla, jävla sur, säger Linnea och slår näven i bordet.

Linnea Henriksson
Linnea Henriksson blir upprörd över hur Charlotte har blivit behandlad. Bildkälla: TV4

– Det är ju så, dom skyddar sig alltid bakom att det är en krönika och inte den här tidningens åsikter. Den artikeln hade jag löp på. "Varför vill du se ut som en Playboytjej?". Då kan man ju känna att då är det ju tidningen som står bakom det, när man sätter ett sånt löp och säljer tidningar på det, och det har jag lite svårt att acceptera, säger Charlotte.

Charlotte Perrelli
Charlotte Perrelli berättar om den tuffa tiden. Bildkälla: TV4

– Tänk att man får skriva "kuksugarmun" om en 24-årig tjej som jobbar som sångerska. Det tycker jag är konstigt, att ingen tar ansvar, säger Charlotte.

"Pissig mobbarvänster"

Även Albin Lee Meldau har ett och annat att säga.

– Du kan inte prata om en människa så, och dom kan inte gömma sig. Visst det finns snälla, det finns dåliga. Men vi har ett ansvar här nu – vad är det för människosyn?. Jag är väldigt vänster och uppvuxen så men jag upplever att det finns en pissig mobbarvänster, säger Albin.

– Det finns inte höger och vänster i en sån här fråga, det är bara äckliga människor. Det spelar ingen roll vad du röstar på, säger Stor.

Stor och Christer Sjögren
Stor och Christer Sjögren är upprörda. Bildkälla: TV4

Charlotte berättar att dreven har varit som störst mot henne år 2008. Hon var då i skilsmässa och samtidigt låg det paparazzifotografer utanför hennes hus som försökte ta sig in genom grindar, ropade på hennes barn och förevigade hennes minsta steg.

– Det var en hemsk period, säger Charlotte.