Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Backstreet Boys är tillbaka med största turnén på 18 år

- 09/11/2018, 19:22 -

I maj 2019 ger sig det amerikanska pojkbandet Backstreet Boys ut på sin största turné på 18 år med två spelningar inplanerade i Sverige. Men redan i januari släpper de sitt tionde album "DNA".

Backstreet Boys slår på stort när de firar 25 år som grupp. I början av maj ger sig det amerikanska pojkbandet ut på sin största turné på 18 år runt om i Europa och Nordamerika med två spelningar inplanerade i Sverige. Men innan dess, i januari 2019, släpper de sitt tionde studioalbum "DNA". 

Gruppen som består av medlemmarna Brian Littrell, 43, Nick Carter, 38, AJ McLean, 40, Kevin Richardson, 46, och Howie Dorough, 44, bildade bandet Backstreet Boys 1993. I år är det alltså 25 år sedan starten och det innebär att bandet både planerar in en världsturné och släpper ett helt nytt album, skriver Expressen.

Backstreet Boys
AJ McLean, Howie D, Kevin Richardson, Nick Carter och Brian Littrell. Bildkälla: Stella Pictures

Biljetterna släpps den 16 november klockan 9.00. Den 31 maj spelar de på Scandinavium i Göteborg och den 2 juni på Globen i Stockholm, meddelar Live Nation i ett pressmeddelande.

Släpper sitt tionde album "DNA"

Den 25 Januari 2019 släpper gruppen sitt tionde studioinspelade album "DNA". Albumet släpps på RCA Records med låtar skrivna i hop med bland andra Lauv från Charli XCX. Som en försmak på albumet har de precis släppt singeln "Chances" skriven av Ryan Tedder och Shawn Mendes, rapporterar Independent.

Sångaren Kevin Richardson berättar att de haft möjligheten att få med allas stilar och influenser i en enda skiva. Låtarna är en representation om vilka de är som individerna, och också vilka de är om grupp. 

– Detta är vårt DNA, säger Kevin Richardson till Independet.

Backstreet Boys på scen
Backstreet Boys under en konsert i Las Vegas. Bildkälla: Stella PicturesNyheter24 har tidigare skrivit om när Dr. Alban tolkade Backstreet Boys. Läs mer om framträdandet här.
Kommer du köpa biljetter till konserten?