Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Årets julvärd Kattis Ahlström vill sprida hopp i en orolig tid

Nöje | 20/11/2018 16:06

Under tisdagen 11.00 presenterade SVT årets julvärd 2018. Det är Kattis Ahlström som har tilldelats det ärofyllda uppdraget. Hon tar uppdraget på stort allvar och vill sprida hopp i en orolig tid.

Kattis Ahlström har blivit utsedd till SVT:s julvärd 2018. Hon har roat och berört många tittare genom åren. Nu senast var hon programledare för SVT:s Arvinge okänd, som har nominerats till det Stora journalistpriset. Kattis tar det ärofyllda uppdraget på stort allvar och säger att hon ser fram emot att fira jul med tittarna. 

– Det känns högtidligt. Jag tar det på stort allvar och jag tycker att det är väldigt roligt, säger Kattis Ahlström till Nyheter24. 

Med Kattis Ahlström som SVT:s julvärd kan tittarna förvänta sig ett traditionellt firande i SVT på julafton, men såklart med Kattis personliga touch. 

– Jag tror att det är viktigt att tittarna får lov att känna igen sig, för det är så väldigt mycket som är ombytligt nu. Jag tror inte att man ska uppfinna saker bara för att uppfinna dem. Men eftersom jag har fått den här glädjen att leda det här så kommer jag givetvis att lyfta fram saker som jag tycker är viktiga. 

Kattis vill fokusera på att sprida hopp i en orolig tid. Hon menar att människor är oroliga för bland annat klimatet, regeringen och sådant som sker ute i världen. 

– Det här sakerna ska vi vara oroliga för. Men det gäller att hitta kraften och ha någon slags förmåga att vara med och bidra till att det blir bättre. 

Vill få tittarna att känna sig välkomna 

Kattis ser väldigt mycket fram emot den här kvällen och vill fokusera på att vara i nuet när hon är julvärd. 

– Jag vill vara så närvarande som möjligt och få tittarna att känna sig välkomna och inkluderade. Jag ser fram emot att hålla det dynamiskt, blanda allvar med lite skratt och humor. 

Det Kattis personligen ser mest fram emot i jul är att äta oändligt långa middagar. 

– Jag ser fram emot att äta väldigt mycket mat med folk som jag gillar. Och ha en slags närvaro i det, det är så hetsigt hela tiden. Och så brukar jag tycka om att gå på julkonsert. 

Se när Kattis Ahlström berättar om uppdraget som julvärd i klippet ovan.