Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Känner du igen "Bonde söker fru"-Hannes? Inte så konstigt

- 22/11/2018, 20:37 -

Känner du också att du har sett "Bonde söker fru"-Hannes förut? Det kan du faktiskt ha gjort. Han är nämligen en av medlemmarna i cover-bandet Pökerz.

Nu börjar det dra ihop sig för bönderna i årets "Bonde söker fru". För bonden Susanna Karlsson återstår nu endast Jim och Hannes, som båda fortfarande hoppas på att vinna hennes hjärta. 

Men har du suttit hela säsongen och tänkt att du har sett en av killarna tidigare någonstans? Det är inte så konstigt. Hannes är nämligen en av medlemmarna i det populära cover-bandet Pökerz

Hyllar de gamla raggarna Ronny & Ragge

– Jag älskar Ronny och Ragge. När jag var 15-20 år så spelades minst en Ronny och Ragge-låt på varenda fest. Och spelar man Top hits Sverige på Spotify så ligger Ronny och Ragge med där, säger Hannes till tidningen Land. 

I februari tidigare i år gjorde Pökerz sitt första uppträdande med showen "Tillbaka till fårrden tour 2018", vilket är en hyllning till de gamla nittiotals-raggarna Ronny och Ragge.

Populärt i mindre städer 

I helgen var det två år sedan som Pökerz bildades och just därför valde de att återvända hem till bygdegården i hemorten Korsberga för en spelning. I Korsberga bor drygt 700 invånare och byn är ett klassiskt exempel på vad Ronny och Ragge skulle kalla för "byhåla". 

Och det är just i "byhålor" som Pökerz gör sina spelningar. I större städer lockas inte publiken av dem. 

–  Vi spelar på bonnvischan helt enkelt. Det är där det går hem mest. De som kommer bor i närheten. Vi har inget folk som hänger efter och kommer på varje spelning ännu, säger Hannes till Land 

Lockar den yngre målgruppen 

Trots att Ronny och Ragge var populära på 90-talet, lockar Pökerz fler yngre än äldre till sina spelningar.

– Jag trodde kanske att det här mest skulle vara en nostalgigrej för äldre. Men de flesta är yngre och det är 18-åringarna som verkligen kan låtarna. Större delen av publiken är raggare och det är väl den här musiken de spelar i bilarna också. Det är trallvänliga låtar och man behöver inte tänka så mycket. Man vet vad det handlar om, säger Hannes till Land

Sjöng för Susanna 

I förra veckans avsnitt av "Bonde söker fru" sjöng Hannes på en fest som ägde rum på Susannas gård. Vi får se framöver om det tillslut blir han som får fortsätta att fylla Susannas liv med sång. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilka bönder som är med i årets säsong. Det kan du läsa mer om här!

Vet du vilka Ronny och Ragge är?