Man utövar skidskytte, man i kostym sitter ner
Ole Einar Björndalen gästar Skavlan i kväll. - Foto: Christine Olsson/TT, MAJA SUSLIN / TT

Bjørndalen om sin ilska i Skavlan: "Bilköer hjälpte mig"

Den gamla skidskyttestjärnan Ole Einar Bjørndalen gästar Skavlan i kväll. Under programmet pratar han om sitt heta temperament och hur han använde bilköer som träning för att kontrollera sin ilska.


Skidskyttestjärnan Ole Einar Bjørndalen är en av Norges främsta idrottare genom tiderna. Under sin framgångsrika karriär vann han totalt 8 OS-guld och fick därför smeknamnet "Kungen av skidskytte". Tidigare i år tvingades han avsluta sin karriär 44 år gammal på grund av hjärtproblem, enligt Yle.

I kväll gästar han Skavlan tillsammans med sin fru Darya Domrascheva som också är en före detta skidskytteåkare. Tillsammans har de vunnit 12 OS-guld och under programmet pratar de om livet efter karriären. Bjørndalen talar också ut om hur temperamentet var en utmaning under hans karriär. Han avslöjar också sin udda övning för att hantera ilskan.

– Jag hatade att sitta fast i bilköer. Men det var mitt bästa träningspass, att försöka ha kontroll när jag satt i bilköer. Därför körde jag alltid bil när det var rusning i trafiken, säger Ole Einar Bjørndalen i Skavlan.

Normmannen debuterade i VM redan år 1995 som 21-åring och har haft en lång karriär bakom sig. Utöver 8 OS-guld har norrmannen 5 OS-medaljer, 45 VM-medaljer, 133 världscupsegrar och 6 totalsegrar i världscupen på sin meritlista. Detta rapporterar Yle.

Bjørndalens fru, Darya Domrascheva, tävlade för Vitryssland och vann 5 OS-medaljer, 6 VM-medaljer och 15 världscuper. Tillsammans har de dottern Xenia som föddes 2016, enligt NBC.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blir du också arg i bilköer?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

1 timme sedan

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

1 timme sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

2 timmar sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

2 timmar sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

idag 11:51
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

idag 11:45
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.