Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bjørndalen om sin ilska i Skavlan: "Bilköer hjälpte mig"

- 23/11/2018, 17:19 -

Den gamla skidskyttestjärnan Ole Einar Bjørndalen gästar Skavlan i kväll. Under programmet pratar han om sitt heta temperament och hur han använde bilköer som träning för att kontrollera sin ilska.

Skidskyttestjärnan Ole Einar Bjørndalen är en av Norges främsta idrottare genom tiderna. Under sin framgångsrika karriär vann han totalt 8 OS-guld och fick därför smeknamnet "Kungen av skidskytte". Tidigare i år tvingades han avsluta sin karriär 44 år gammal på grund av hjärtproblem, enligt Yle.

I kväll gästar han Skavlan tillsammans med sin fru Darya Domrascheva som också är en före detta skidskytteåkare. Tillsammans har de vunnit 12 OS-guld och under programmet pratar de om livet efter karriären. Bjørndalen talar också ut om hur temperamentet var en utmaning under hans karriär. Han avslöjar också sin udda övning för att hantera ilskan.

– Jag hatade att sitta fast i bilköer. Men det var mitt bästa träningspass, att försöka ha kontroll när jag satt i bilköer. Därför körde jag alltid bil när det var rusning i trafiken, säger Ole Einar Bjørndalen i Skavlan.

Normmannen debuterade i VM redan år 1995 som 21-åring och har haft en lång karriär bakom sig. Utöver 8 OS-guld har norrmannen 5 OS-medaljer, 45 VM-medaljer, 133 världscupsegrar och 6 totalsegrar i världscupen på sin meritlista. Detta rapporterar Yle.

Bjørndalens fru, Darya Domrascheva, tävlade för Vitryssland och vann 5 OS-medaljer, 6 VM-medaljer och 15 världscuper. Tillsammans har de dottern Xenia som föddes 2016, enligt NBC.

Blir du också arg i bilköer?