Anton Hagman sjunger , Oscar Enestad poserar
Under tisdagen presenterades deltagarna till Melodifestivalen 2019 . - Foto: anton_hagman, oscarenestad/Instagram

Här är alla tävlande i Melodifestivalen 2019 – vem vinner?

Under tisdagsmorgonen presenterades alla artister till Melodifestivalen 2019. Otippade deltagare var bland annat High15 och Anna Bergendahl. Se hela listan på deltagare i Melodifestivalen 2019.


Under tisdagen presenterades årets artister till Melodifestivalen, och nästa års festival kickas igång i Göteborg den 2 februari och avslutas den 9 mars i Stockholm. Då ska den artist röstas fram som ska representera Sverige i Eurovision Song Contest.

– Vi har inte haft svårt i år att få ihop en bra mix. Ni kommer att få se ett extra lyxigt mello-paket, säger Christer Björkman, exekutiv producent för Melodifestivalen.

De olika bidragen avslöjades under tisdagsmorgonen, och bland deltagarna i år ser vi bland annat folkkära Arja SajonmaaAndreas Johnson och Jan Malmsjö, 86 åringen som senast deltog i Melodifestivalen för 50(!) år sedan.

En annan veteran som är med i nästa års upplaga är Ann-Louise Hansson som tävlar för 14:e gången i den prestigefyllda tävlingen. 

Tävlingen präglades även av fler återkommande tävlande som ställer upp i hopp om att få representera Sverige i Eurovision Song Contest i Israel 2019. Bland dem hittar vi bland annat Wiktoria som senast ställde upp i tävlingen 2016, Jon Henrik Fjällgren som deltog 2015 och Margaret som tävlade förra året med låten "In My Cabana".

Men också lite mer otippade artister som den blott 15-år unga Malou Prytz, Youtubern Vlad Reiser, gruppen Pagan Fury och den unge Instagram-profilen Bishara kommer att delta i tävlingen. Det blir minst sagt en salig blandning.

Här är alla artister i Melodifestivalen år 2019: 

Göteborg

Anna Bergendahl

Nano

Mohombi

Zeana ft. Anis Don Demina

Arja Sajonmaa

High15

Wiktoria

Malmö

Andreas Johnson

Hanna Ferm och Liamoo

Malou Prytz

Oscar Enestad

Jan Malmsjö

Vlad Reiser

Margaret

Leksand

Dolly Style

Martin Stenmark

Jon Henrik Fjällgren

Omar

The Lovers of Valdaro

Lina Hedlund

Rebecka Carlsson

Lidköping

Arvingarna

Anton Hagman

Ann-Louise Hansson

Bishara

Pagan Fury

John Lundvik

Lisa Ajax

Tidigare i år så stod det klart att Melodifestivalen 2019 kommer att ledas av Kodjo Akolor, Eric Saade, Marika Carlsson och Sarah Dawn Finer. Vi har skrivit allt om det – läs mer här!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du att kika på Melodifestivalen?
Tack för din röst!