Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu är det klart – de leder Melodifestivalen 2019

Nöje | 26/10/2018 13:14

Det var under fredagseftermiddagen som det avslöjades vilka som kommer att leda Melodifestivalen 2019. Och i år blir det hela fyra stycken programledare.

Det var förra veckan det avslöjades att den hyllade komikern Marika Carlsson är aktuell som programledare för Melodifestivalen 2019. Men hon kommer inte att genomföra uppdraget ensam, utan i ett sällskap av tre personer som avslöjades under fredagseftermiddagen. 

Snart är det dags för Melodifestivalen 2019
Förra året gick Benjamin Ingrosso vinnande ur tävlingen. Bildkälla: TT
Eric Saade, Kodjo Akolor och Sarah Dawn Finer har allihopa synts flitigt i media. Nu ska de tillsammans leda Melodifestivalen 2019. Bildkälla: TT

– När jag fick frågan och jag hörde att det var rätt konstellation och jag ska få jobba med dessa fantastiska människor så var det ingen tvekan för min del. Vi har redan så himla roligt och det här kommer att bli fantastiskt, sa Sarah Dawn Finer om sitt nya uppdrag. 

Christer Björkman ringde ned mig och jag blev tillslut trött på alla samtal. Haha nerå, jag skämtar bara. Ne men varför tacka nej när man får en sån här möjlighet, sa Eric Saade. 

Och det blev inga mindre än Eric Saade, Kodjo Akolor och Sarah Dawn Finer.

Har du dålig koll på de fantastiska profilerna? Få dig en snabbcheck här med hjälp av lite fakta från SVT. 

Marika Carlsson är ny i Melodifestivalen, men en rutinerad talkshow-värd i radio. Två gånger har hon utsetts till "Årets kvinnliga komiker" och hon är även en riktig turnéräv. Med egna föreställningar samt sommarens stora Diggilooturné, så har hon fått Sverige att skratta. Vi såg nyligen även Marika i underhållningsprogrammet ”Bäst i test” i SVT.

Kodjo Akolor är även han ny i Melodifestivalsammanhang. Han är komiker och en rutinerad och prisbelönad radioprogramledare. I TV har han bland annat medverkat i underhållningsprogrammet ”Bäst i test” samt nu senast i ”Det stora racet” på SVT. Han har även i många år varit programledare för Musikhjälpen. Om morgonen hörs han i Morgonpasset i P3.

Eric Saade slog igenom i Melodifestivalen 2010 med låten ”Manboy” då han tog sig hela vägen till final och slutade på en tredjeplats. Året därpå vann Eric Melodifestivalen med låten ”Popular” och fick representera Sverige i Eurovision Song Contest där han slutligen placerade sig på en hedervärd 3:e plats i finalen.

Sarah Dawn Finer har både tävlat i och varit programledare för Melodifestivalen flera gånger och 2012 axlade hon uppdraget som SVT:s julvärd. I början av året kunde man se Sarah leda SVT:s "Så ska det låta" och nu i höst är hon aktuell i SVT-serien ”Sarah’s sound of musicals”. Sarah är även en omtyckt Eurovisionprofil som sjöng för omkring 200 miljoner tittare under finalerna i Malmö 2013 och i Stockholm 2016.

Melodifestivalen startar den 2 februari kl 20:00 på SVT1 och SVT Play.