Melodifestivalen 2019
Nu är programledarlistan klar för vilka som ska styra och ställa 2019. Och det blev inga mindre än Eric Saade, Kodjo Akolor och Sarah Dawn Finer.​ - Foto: Janne Danielsson/SVT

Nu är det klart – de leder Melodifestivalen 2019

Det var under fredagseftermiddagen som det avslöjades vilka som kommer att leda Melodifestivalen 2019. Och i år blir det hela fyra stycken programledare.


Det var förra veckan det avslöjades att den hyllade komikern Marika Carlsson är aktuell som programledare för Melodifestivalen 2019. Men hon kommer inte att genomföra uppdraget ensam, utan i ett sällskap av tre personer som avslöjades under fredagseftermiddagen. 

Förra året gick Benjamin Ingrosso vinnande ur tävlingen. Bildkälla: TT
Eric Saade, Kodjo Akolor och Sarah Dawn Finer har allihopa synts flitigt i media. Nu ska de tillsammans leda Melodifestivalen 2019. Bildkälla: TT

– När jag fick frågan och jag hörde att det var rätt konstellation och jag ska få jobba med dessa fantastiska människor så var det ingen tvekan för min del. Vi har redan så himla roligt och det här kommer att bli fantastiskt, sa Sarah Dawn Finer om sitt nya uppdrag. 

Christer Björkman ringde ned mig och jag blev tillslut trött på alla samtal. Haha nerå, jag skämtar bara. Ne men varför tacka nej när man får en sån här möjlighet, sa Eric Saade. 

Och det blev inga mindre än Eric Saade, Kodjo Akolor och Sarah Dawn Finer.

Har du dålig koll på de fantastiska profilerna? Få dig en snabbcheck här med hjälp av lite fakta från SVT. 

Marika Carlsson är ny i Melodifestivalen, men en rutinerad talkshow-värd i radio. Två gånger har hon utsetts till "Årets kvinnliga komiker" och hon är även en riktig turnéräv. Med egna föreställningar samt sommarens stora Diggilooturné, så har hon fått Sverige att skratta. Vi såg nyligen även Marika i underhållningsprogrammet ”Bäst i test” i SVT.

Kodjo Akolor är även han ny i Melodifestivalsammanhang. Han är komiker och en rutinerad och prisbelönad radioprogramledare. I TV har han bland annat medverkat i underhållningsprogrammet ”Bäst i test” samt nu senast i ”Det stora racet” på SVT. Han har även i många år varit programledare för Musikhjälpen. Om morgonen hörs han i Morgonpasset i P3.

Eric Saade slog igenom i Melodifestivalen 2010 med låten ”Manboy” då han tog sig hela vägen till final och slutade på en tredjeplats. Året därpå vann Eric Melodifestivalen med låten ”Popular” och fick representera Sverige i Eurovision Song Contest där han slutligen placerade sig på en hedervärd 3:e plats i finalen.

Sarah Dawn Finer har både tävlat i och varit programledare för Melodifestivalen flera gånger och 2012 axlade hon uppdraget som SVT:s julvärd. I början av året kunde man se Sarah leda SVT:s "Så ska det låta" och nu i höst är hon aktuell i SVT-serien ”Sarah’s sound of musicals”. Sarah är även en omtyckt Eurovisionprofil som sjöng för omkring 200 miljoner tittare under finalerna i Malmö 2013 och i Stockholm 2016.

Melodifestivalen startar den 2 februari kl 20:00 på SVT1 och SVT Play.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

1 timme sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

2 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

2 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

3 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.