Anton Hagman och flickvännen Wilma.
Anton Hagman tävlar med låten "Känner dig" i Melodifestivalens fjärde deltävling i Lidköping 23 februari. - Foto: anton_hagman/Instagram och Fredrik Sandberg/TT

Anton Hagmans kärlekshyllning till flickvännen

Anton Hagman ska vara med i Melodifestivalen 2019. Han tävlar med låten ”Känner dig” som är en kärlekshyllning till flickvännen Wilma.


Det är andra året i rad som Anton Hagman är med och tävlar i Melodifestivalen. Det presenterades på en presskonferens i SVT-huset på tisdagsförmiddagen. Detta år tävlar han med låten ”Känner dig” i den fjärde deltävlingen som hålls i Lidköping 23 februari.

– Det ska bli kul att vara med i år igen. Jag tror att det är en fördel att veta om hur det fungerar. Så det blir inget nytt men det är ändå ovant att göra det såklart. Min låt det här året skiljer sig från låten jag framförde förra året eftersom den här är på svenska och jag har varit med och skrivit den tillsammans med några vänner, säger Anton Hagman.  

Anton Hagman berättar för Nyheter24 att låten han ska tävla med i år är en kärlekshyllning till flickvännen Wilma. 

– Låten handlar om en kärlek som är värt att hålla fast vid och att man vet om att man aldrig kommer att hitta någonting bättre. Så man kan lika gärna hålla kvar vid varandra. Wilma är den enda personen som jag har varit kär i på riktigt och haft ett riktigt förhållande med. Så typ alla mina låtar handlar om henne, säger Anton. 

Anton Hagmans bidrag i Melodifestivalen 2019 är en kärlekshyllning till flickvännen Wilma. Bildkälla: anton_hagman/Instagram

Anton och flickvännen Wilma gjorde slut i somras men hittade sedan tillbaka till varandra. Låten ”Känner dig” handlar om perioden då de var ifrån varandra. Den är skriven av Anton Hagman tillsammans med Gusten Dahlqvist, Oliver Forsmark och Jakob Hjulström.

– Vi gjorde slut i några veckor och låten handlar om den perioden. Inte just specifikt vad som hände för det är inte det som spelar roll. Det som spelar roll är att vi känner att vi vill vara med varandra efter allting. Även fast man knuffar ifrån varandra är det ändå bara kärlek emellan en egentligen, säger Anton. 

Flickvännen Wilma har givetvis hört låten som Anton ska framföra i Melodifestivalen 2019 och har sagt till honom att hon tycker väldigt mycket om den. 

– Låten betyder väldigt mycket för oss båda, säger Anton. 

Se Anton Hagman tävla med låten "Känner dig" 23 februari i Lidköping eller på SVT.  

Se hela intervjun som Nyheter24 gjorde med Anton Hagman i klippet ovan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ser du fram emot att höra Anton Hagmans kärlekshyllning?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.