Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

P3 Guld-aktuella LOVA om att vara singel och kontrollfreak

- 29/11/2018, 16:38 -

LOVA nominerades till "Framtidens artist" I P3 Guld. I en intervju med Nyheter24 pratade hon om att vara supersingel och kontrollfreak.

Sångaren LOVA, vars riktiga namn är Lova Alvilde, är nominerad till "Framtidens artist" i P3 Guld. Som trettonåring tog hon hem finalen i Lilla Melodifestivalen med sin låt "Mitt mod". Idag är hon aktuell med sin EP "Scripted Reality" och har under året gjort turné i Australien, samt spelat på festivalerna Queens of Pop och Popaganda.

Nu har hon nominerats till "Framtidens artist" i P3 Guld och Nyheter24 träffade LOVA på Berns under nomineringsfesten för en pratstund.

Hur känns det att bli nominerad till "Framtidens artist"?

-Det känns helt sjukt, verkligen galet, säger LOVA till Nyheter24.

Hur kommer du vara på efterfesten sen?

– Jag kommer absolut fira. Det är ändå en stor dag, jag har inget att göra imorgon ändå så, säger LOVA.

Kommer du vara den galna eller den lugna typen?

– Jag är ganska kontrollfreak så jag håller mig nog lite mitt emellan. Men det beror på om de andra har koll på mig då kan jag släppa lite på kontrollen, säger LOVA.

Har du koll på vad som händer i valet?

– Jag har koll, men egentligen ingen koll. För jag fattar inte vad som händer. Så jag kan inte säga att jag har koll, det känns som ingen har koll på vad som händer egentligen, säger LOVA.

Har du några ex som du gömmer dig för i kväll? 

– Nej faktiskt inte. Jag har inte så många ex, det göra det ganska lätt för mig. Inga i branschen heller det är bra, säger LOVA.

Ska du ragga ikväll?

– Man vet aldrig. Vi får se, säger LOVA.

Hur är du när du raggar?

– Oj, jättebra fråga jag har ingen aning. Jag är inte bra på det, jag raggar aldrig, säger LOVA samtidigt som hon skrattar.

Vad tänker du på när du ska ragga?

– Det var längesen, jag har varit supersingel i tre år så då vet du vad det betyder, säger LOVA.

P3 Guld-galan går den 19 januari 2019 i Partille utanför Göteborg och sänds i Sveriges Radio och Sveriges Television.