Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Världsartisten Mohombi gör comeback i Melodifestivalen

- 29/11/2018, 09:46 -
Man i kavaj, man och kvinna i vita kläder

Mohombi gör comeback i Melodifestivalen

Jessica Gow/TT, "Coconut tree"/Youtube

R&B-stjärnan återvänder till Sverige för att ställa upp i Melodifestivalen 2019. "Jag har alltid tittat på Melodifestivalen sedan jag var liten", säger Mohombi.

Mohombi slog igenom år 2010 med låtar som "Coconut Tree", "Bumby Ride" och "Dirty Situation. Den svenska R&B-stjärnan har gjort hit efter hit och gjort låtar tillsammans med andra världsartister som Nelly, Pitbull, Akon och Nicole Scherzinger.  

Nu gör han comeback på svensk mark och kommer delta i Melodifestivalen 2019. Med sitt bidrag "Hello" så vill "Husby-sonen" förmedla ett enkelt men fint budskap.

– Jag tycker att vi borde bli bättre på att hälsa varandra på gatan. Det förgyller dagen och gör att man känner sig bra. Jag har testat det hela mitt liv så jag rekommenderar det, säger Mohombi till Nyheter24.

Mohombi som har en svensk mamma och kongolesisk pappa har bott i USA i tio års tid och jobbat tätt ihop med stjärnproducenten Red One. Han har vunnit en grammis och blivit nominerad i MTV Europe Music Awards. Men nu kommer han hem för att gå upp på scen och uppträda i en av Sveriges största folkfester.

– Jag har alltid tittat på Melodifestivalen sedan jag var liten. Jag har minnen från sommarstugan ute på skärgården hos morföräldrarna när man satt och bockade av i tidningen och gissade. Det var en intern tävling hemma, säger Mohombi samtidigt som han blickar tillbaka till barndomen.

Mohombi deltog i Melodifestivalen 2005 med gruppen Group Avalon och med bidraget "Big Up", men blev utslagen redan under kvaltävlingen. 

– Nu är jag här helt plötsligt och ska delta själv för andra gången. Jag har ju varit med tidigare med min bror för många många år sen. Så nu kör vi, säger Mohombi.

Mohombi kommer framföra sitt bidrag "Hello" under deltävlingen i Göteborg som går av stapeln den 2 februari.

Nyheter24 har tidigare skrivit om de andra artisterna som ska delta i Melodifestivalen 2019 här och här.

Kommer du rösta på Mohombi i Mello?