Man med svart hår i vit tröja och jeansjacka
1 av 2
Omar Rudberg är klar för Melodifestivalen 2019 - Foto: Fredrik Sandberg/TT
2 av 2

Omar om sin låt i Melodifestivalen 2019: "Det blir Caribbean vibes"

Omar Rudberg är klar för Melodifestivalen 2019 med sitt bidrag "Om igen". Denna gång uppträder han som soloartist där han ställs mot sin gamla kollega från FO&O i Oscar Enestad.


Omar var en av medlemmarna i det hajpade bandet FO&O som tog publiken med storm när de spelade förband till Justin Bieber i Globen 2013. Två år senare sålde man ut samma arena med deras egna show "The Fifth Element". Efter ha turnerat världen över i fyra år har de vunnit priser som Grammis och Rockbjörnen. 

Men 2017 splittrades gruppen när Omar Rudberg, Felix Sandberg och Oscar Enestad valde att gå skilda vägar för att satsa på sina egna solokarriärer. Nu är det klart att Omar kommer att delta i Melodifestivalen 2019. Nyheter24 har pratat med popstjärnan som känner sig mer taggad än någonsin.

– Jag känner jättemånga som är med i år, så det kommer bli en fest. Jag hoppas de flesta som jag känner kommer till final i alla fall, inklusive mig själv. Det kommer bli jättekul, säger Omar till Nyheter24.

2017 ställde FO&O upp i Melodifestivalen med sitt bidrag "Gotta thing about you" och kom hela vägen till final. Nu ska 20-åringen ställas mot sin gamla bandkollega i Oscar Enestad i vad som är Sveriges största musiktävling.

Omar var en av medlemmarna i det hajpade bandet FO&O som tog publiken med storm när de spelade förband till Justin Bieber i Globen 2013. Bildkälla: SVT

– Vem möter sin bandmedlem? Det är ju bara så jävla kul. Det enda jag hoppas på är att vi både kommer till final så att vi kan njuta tillsammans, säger Omar.

Förberedelserna har satt igång för fullt och till skillnad från Mello-debuten 2017 med FO&O får Omar bestämma uppläget på sitt bidrag helt själv. 

– Med ett band var det inte så. Man fick säga vad man tyckte, men det gick inte alltid igenom. Alla har ju olika tankar. Vi hade ofta så mycket idéer så ibland fick vi ena oss om en idé. Det blev så mycket annars. Men nu kan jag bara kasta ut mina idéer rakt ut , säger Omar samtidigt som han skrattar.

Omar kommer uppträda med sitt bidrag "Om igen" och är skriven av Johan Lindbrandt, Robin Stjernberg, Jens Hult, samt artisten själv. Det är en låt som kombinerar olika musikstilar och kommer sjungas på både svenska och spanska.

– Den är väldigt udda. Jag hoppas att folk kan ta till sig den och verkligen förstå den. Den är karibisk, latinsk, poppig. Så den är väldigt väldigt bred. Jag tror att jag har den mest udda låten om det inte är någon som kör en rock och flamingo grej. Det blir "Caribbean vibes", säger Omar.

Omar kommer ställa upp i den tredje deltävlingen som går i Leksand den 16 februari.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

1 timme sedan

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

1 timme sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

2 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

2 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

3 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".