Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Troget fan hackade 50 000 skrivare för att stötta Pewdiepie

- 03/12/2018, 13:05 -

Att vara ett lojalt fan kan för många ha olika innebörd. För Pewdiepies fan innebar det att hacka 50 000 skrivare för att på så sätt ragga nya prenumeranter åt Felix "Pewdiepie" Kjellberg.

Felix "Pewdiepie" Kjellberg har i flera års tid suttit på tronen över den som har flest Youtubeprenumeranter i hela världen. Med sina 73 miljoner fans har han suttit stadigt på toppen – tills nu. För inte så länge sedan har han nämligen fått hård konkurrens av det indiska skivbolaget T-Series, som även dom har 73 miljoner prenumeranter.

Ett tag låg skivbolaget etta, men Pewdiepie har sedan dess återtagit topplacering med väldigt liten marginal.

Och någon som kände att han ville stötta Felix i sin jakt på första platsen, det var den anonyma Twitterprofilen @thehackergiraffe. På ett ganska roligt men dock olagligt sätt så hackade profilen cirka 50 000 skivare som plötsligt började skriva ut meddelanden att stödja Pewdiepie genom att prenumerera på hans Youtubekanal.

Pewdiepie
Plötsligt började 50 000 skrivare att spotta ur sig meddelanden som handlade om att Pewdiepie behöver fler prenumeranter. Bildkälla: Stella Pictures

Skrivarna var alltifrån avancerade företagsskrivare till små handhållna kvittoskrivare på bensinmackar och restauranger. Det skrivarna har gemensamt är att de är uppkopplade mot internet, använder gammal mjukvara och exponerar skrivarportar online, skriver IDG.se.

Felix har själv inte uttalat sig om händelsen. 

Följer du Pewdiepie?