Torsdag 19 Maj
Stockholm

Zara Larsson: Så mycket pengar tar jag för en Instagrambild

Zara Larsson och Brian Whittaker
Zara Larsson tjänar många hundra tusen på ett sponsrat inlägg på Instagram. Foto: www.instagram.com/zaralarsson/

Sångerskan Zara Larsson avslöjar i Alexander Pärleros podcast "Framgångspodden" att hon tjänar riktigt bra på att lägga ut sponsrade inlägg på Instagram.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Artisten Zara Larsson, 20, tjänar redan mer än de flesta andra i hennes ålder. 

Och en inkomstkälla för "Lush life"-sångerskan är hennes Instagram. På Instagram har Zara 5,4 miljoner följare, och hon lägger flitigt upp inlägg där fansen får följa hennes turnéer, fester och mys med pojkvännen Brian Whittaker, 19.

Zara gästar Alexander Pärleros podcast "Framgångspodden", och i avsnittet som släpps imorgon onsdag den 5 december så berättar Zara vad hon tar betalt för ett sponsrat inlägg på Instagram.

Zara Larsson har över 5 miljoner följare på Instagram. Bildkälla: Instagram/zaralarsson

– Det är inte bara pengar som är involverade, säger Zara i podcasten och fortsätter:

– Det är ju nånting man måste tänka på när man vill åstadkomma att ha ett varumärke . Där är jag väldigt noga med vad jag associeras med, vad det är för grejer som jag vill lägga upp. Det kommer väldigt många förfrågningar där jag är så här: ”Varför skulle jag vilja vara en del av det där? Varför tror de det?”, säger hon i podcasten, skriver Aftonbladet.

Zara berättar att hon bara gör sponsrade inlägg om det verkligen är någonting hon står för.

– Om det är nånting jag tycker om som jag verkligen stöttar så gör jag många grejer för bättre pris, eller om nåt litet paketpris, men säg 300 000 typ. Nånting sånt, säger Zara i podcasten.

Tjänar miljoner

I höstas skrev Nyheter24 om miljonregnet för Zara. Under år 2016 omsatte hon 11,8 miljoner kronor och hade en vinst på 5,8 miljoner. Lön betalades ut till två anställda på 1,2 miljoner och Zara Larsson kunde ta en utdelning på 438 000 kronor efter årets slut.

Och förra året blev det en ordentlig ökning till hela 25,3 miljoner kronor i omsättning med ett resultat som slutade på 13,6 miljoner och en vinst på 6,7 miljoner.

Zara Larsson och pojkvännen Brian Whittaker. Bildkälla: Instagram/zaralarsson

Zara berättar i "Framgångspodden" att hennes mamma Agnetha tidigare har haft ansvar för hennes ekonomi, men nu har Zara anlitat en revisor. Zaras mamma håller nu "bara koll". Något som Zara uppskattar då hon har något svårt att hålla i sina pengar. 

– Det värsta som hände mig var att jag fick ett kreditkort. Jag älskar det, men jag tycker att det är farligt. Jag är väldigt dålig på att hålla i pengar, säger Zara Larsson i "Framgångspodden", skriver Aftonbladet. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela