Linn Ahlborg och Zara Larsson är drabbade.
Linn Ahlborg och Zara Larsson är bägge drabbade av fejkföljare. - Foto: Instagram/linnahlborg, Instagram/zaralarsson

Bakslaget för Linn Ahlborg – hälften av följarna är fejk

Branschtidningen Resumé har undersökt hur många fejkföljare som kändisarna har på Instagram. Och två som har drabbats hårt är sångerskan Zara Larsson och Youtubeprofilen Linn Ahlborg.


De svenska kändisarna och influencerprofilerna tjänar hundratusentals kronor på sina sociala medier. Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur Zara Larsson kan ta upp mot 300 000 kronor för ett sponsrat inlägg på Instagram.

Entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip har även hon berättat att företag kan lägga upp till en miljon kronor för att synas i hennes sociala medier, och Bianca Ingrosso har i "Framgångspodden" sagt att hon tar cirka 200 000 kronor för ett sponsrat inlägg på Instagram.

Men trots att de stjärnorna har många följare så är det vansinnigt många bluffkonton som följer kändisarna. Det kan handla om köpta följare eller spamkonton.

Zara Larsson har miljontals följare på Instagram – och många är fejk. Bildkälla: Instagram/zaralarsson

Branschtidningen Resumé har analyserat 300 kändisar och influencers Instagramkonton. 

Med hjälp av verktygen IG Audit och HypeAuditor har Resumé undersökt om de svenska profilerna verkligen är så stora på Instagram.

Resultaten skiljer sig en hel del mellan de olika verktygen, men för vissa kändisar är det riktigt tydligt att de följs av bluffkonton.

Även Linn Ahlborg är drabbad av fejkföljarna. Bildkälla: Instagram/linnahlborg

Zara Larsson har 5,4 miljoner följare på Instagram – och av dom är cirka 1,4 miljoner fejk.

Även för Youtubeprofilen Linn Ahlborg blev det tråkiga siffror. Linn Ahlborg har över en halv miljon följare på Instagram. Av hennes 578 000 följare så uppskattas lite mindre än hälften vara från bluffkonton.

Här nedan kan du se hur resultatet av undersökningen för Linn och Zara:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Linda Hammar: Familj, livet i Köping och expartner

Influencern död – blev 29 år gammal

Influencern Eva Evans har dött. Hon blev endast 29 på gammal. "Igår fick min familj beskedet att min vackra syster har dött", skriver hennes syster på Instagram.

Bo Kaspers orkester på sommarturné

De är snart i mål med sin vårturné, men nu står det klart att Bo Kaspers orkester fortsätter att spela live även i sommar. Efter en liten paus återupptar Bo Sundström och gruppen konserterna med premiär i Kristiansand i Norge den 15 juni. Turnéavslutningen blir på Gröna Lund i Stockholm den 5 september.

Jon Bon Jovi om slutet på karriären: Inte redo

Det är stor risk för att Jon Bon Jovi aldrig mer kan sjunga offentligt. Stämbanden läker visserligen efter operationen, men än törs han inte ropa hej. Och han vågar inte tänka på hur han skulle reagera ifall karriären tar slut.

Robinson-Charlottas chock när hon såg programmet: "Så elaka"

Charlotta Hedlund, 30, chockades när hon såg Robinson 2024 och synkarna från andra deltagare. – Känner mig absolut lurad, säger hon till Nyheter24.

Ny jazzfestival till klassisk mark i Stockholm

Platsen är klassisk mark för musikgenren i huvudstaden. I sommar intar en ny jazzfestival Skeppsholmen i Stockholm.