Måndag 17 Jan
Stockholm

Bakslaget för Linn Ahlborg – hälften av följarna är fejk

Linn Ahlborg och Zara Larsson är drabbade.
Linn Ahlborg och Zara Larsson är bägge drabbade av fejkföljare. Foto: Instagram/linnahlborg, Instagram/zaralarsson

Branschtidningen Resumé har undersökt hur många fejkföljare som kändisarna har på Instagram. Och två som har drabbats hårt är sångerskan Zara Larsson och Youtubeprofilen Linn Ahlborg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De svenska kändisarna och influencerprofilerna tjänar hundratusentals kronor på sina sociala medier. Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur Zara Larsson kan ta upp mot 300 000 kronor för ett sponsrat inlägg på Instagram.

Entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip har även hon berättat att företag kan lägga upp till en miljon kronor för att synas i hennes sociala medier, och Bianca Ingrosso har i "Framgångspodden" sagt att hon tar cirka 200 000 kronor för ett sponsrat inlägg på Instagram.

Men trots att de stjärnorna har många följare så är det vansinnigt många bluffkonton som följer kändisarna. Det kan handla om köpta följare eller spamkonton.

Zara Larsson har miljontals följare på Instagram – och många är fejk. Bildkälla: Instagram/zaralarsson

Branschtidningen Resumé har analyserat 300 kändisar och influencers Instagramkonton. 

Med hjälp av verktygen IG Audit och HypeAuditor har Resumé undersökt om de svenska profilerna verkligen är så stora på Instagram.

Resultaten skiljer sig en hel del mellan de olika verktygen, men för vissa kändisar är det riktigt tydligt att de följs av bluffkonton.

Även Linn Ahlborg är drabbad av fejkföljarna. Bildkälla: Instagram/linnahlborg

Zara Larsson har 5,4 miljoner följare på Instagram – och av dom är cirka 1,4 miljoner fejk.

Även för Youtubeprofilen Linn Ahlborg blev det tråkiga siffror. Linn Ahlborg har över en halv miljon följare på Instagram. Av hennes 578 000 följare så uppskattas lite mindre än hälften vara från bluffkonton.

Här nedan kan du se hur resultatet av undersökningen för Linn och Zara:


Kommentera
Kopiera länk
Dela