Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kevin Hart hoppar av Oscarsgalan efter homofob-kritiken

- 07/12/2018, 12:06 -

Efter kritiken mot hans homofobiska uttalanden så väljer Kevin Hart att hoppa av som värd för filmgalan. "Jag ber om ursäkt till HBTQ-communityn för mina okänsliga ord från mitt förflutna", skriver komikern på Twitter.

Under onsdagen gick Kevin Hart ut med att han skulle vara värd för Oscarsgalan. Men nu har han hoppat av efter att akademin krävde att han skulle be om ursäkt för hans tidigare homofobiska uttalanden. 

Det skriver People. Komikern svarade i ett Instagram-inlägg att han vägrar att be om ursäkt. Kritiken riktas främst mot några av hans homofobiska tweets mellan 2009-2011. 

– Jag valde att stå över, jag valde att stå över ursäkten. Anledningen till att jag stod över är att jag har uttalat mig om det här flera gånger. Det här är inte första gången det har kommit upp. Jag har uttalat mig. Jag har pratat om det. Jag har sagt vad som var rätt och fel. Jag har sagt vem jag är nu jämfört med då. Jag har gjort det. Jag har gjort det, säger Kevin Hart på Instagram.

Men bara några timmar efter valde han att hoppa av som värd för filmfestivalen. Därefter bad han också om ursäkt för sina tidigare homofobiska kommentarer.

Kevin Hart
Kevin Hart under en basketmatch. Bildkälla: Elise Amendola/TT

– Jag har valt att hoppa av som värd för årets Oscars. Det beror på att jag inte vill vara en distraktion under en natt som ska fira så många fantastiskt begåvade artister. Jag ber om ursäkt till LGBTQ-communityn för mina okänsliga ord från mitt förflutna, skriver Kevin Hart på Twitter.

Komikern skrev bland annat på Twitter år 2011: "Yo om min son kommer hem och vill leka med min dotters dockhus så kommer jag slå det i hans huvud och säga sluta det där är gay".

Han har också sagt under ett uppträdande i Seriously Funny: "En av mina största rädslor är att min son växer upp och är homosexuell." Det rapporterar People.

– Jag är ledsen att jag har sårat folk. Jag utvecklas och vill fortsätta att göra det. Mitt mål är att få människor att förenas tillsammans, inte slita dem isär. Mycket kärlek och uppskattning till akademin. Jag hoppas vi kan träffas igen, skriver han på Twitter.

Kommer du titta på Oscarsgalan?