Söndag 13 Jun
Stockholm

Mikael Persbrandt läser "Nyårsklockan" på Skansen

Man i kostym, röda fyrverkerier
Mikael Persbrandt ska läsa Nyårsklockan på Skansen. Foto: Michael Sohn/TT, Pixabay

"Ring, klocka ring". Dikten är en tradition sedan över hundra år tillbaka i tiden. Nu är det klart att Mikael Persbrandt får det ärofyllda uppdraget att läsa in det nya året.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Skådespelaren Mikael Persbrandt är en av Sveriges mest framgångsrika skådespelare och är bland annat känd för att ha medverkat i Beckfilmerna, Hamilton och trilogin Hobbit. Han har också uppträtt i ett antal föreställningar på Dramaten i Stockholm.

Nu är det klart att han ska läsa "Ring, klocka ring" på Skansen under nyårsafton. Lord Alfred Tennysons dikt "Nyårsklockan" är en gammal tradition som har återkommit sedan 1895. Och i år blir det alltså Mikael Persbrandt som ska läsa dikten i SVT:s sändning under tolvslaget.

– Jag är otroligt stolt och glad över uppdraget att få leda Tolvslaget tillsammans med alla dessa fantastiska artister och med en diktläsare som kommer att läsa Tennysons dikt helt otroligt bra, säger Anne Lundberg, programledare för sändningen i ett pressmeddelande.

Under kvällen får vi också se Moneybrother framföra en hyllning till Jerry Williams. LaGaylia Frazier gör detsamma till Aretha Franklin i ett fullproppat medley. Dessutom kommer duon Smith & Tell och Sandro Cavazza uppträda inför publiken på Skansen och alla tevetittare där hemma. 

Tidigare har skådespelaren Loa Falkman, operasångaren Malena Erman och skådespelaren Jan Malmsjö ställt upp som diktläsare.

"Nu äntligen finns det en anledning att vara vaken vid tolvslaget på nyårsnatten", skriver en person på Mikael Persbrandts Instagram.

"Tolvslaget på Skansen" sänds på SVT1 måndagen den 31 december 2018 klockan 23.15.

Kommer du titta på Tolvslaget på Skansen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela