Onsdag 19 Jan
Stockholm

Så mycket tjänar Joakim och Jonna Lundell: "Blivit svårare"

Så mycket pengar tjänar Joakim och Jonna Lundell
Joakim och Jonna Lundell tjänar rejält med pengar. Foto: Stella Pictures

Youtubeparet Joakim och Jonna Lundell har haft ett riktigt lönsamt år. Deras Youtubekanal växer, och både Joakim och Jonna har släppt böcker. Nu avslöjas det hur mycket pengar de tjänar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har varit ett händelserikt år för Youtubeparet Joakim och Jonna Lundell. Joakim släppte sin andra bok "Du är inte ensam" och Jonna debuterade med boken "PMS-kossan". 

Joakim släppte dessutom flera låtar och "All I need" blev en superhit med över 53 miljoner spelningar på Spotify. 

Prenumeranterna på deras Youtubekanal ökar stadigt, och idag har de nästan en miljon prenumeranter. 

Många har velat följa parets fantastiska resa – tidigare i år fick de nämligen veta att Jonna Lundell efter många års kamp äntligen hade blivit gravid.

Den 28 oktober 2018 föddes parets efterlängtade dotter Lunabelle, och sedan dess har vi sett hur både Joakim och Jonna mognat i föräldrarollen.

Under det händelserika året har de även flyttat in i sin mångmiljonvilla i Norrköping, och parets fans har kunnat följa deras renovering av huset som behövde fixas till en aning.

Joakim och Jonna Lundell lyxhus i Norrköping som de köpte för 8,7 miljoner kronor. Bildkälla: Instagram/joakimlundell

Hur mycket pengar tjänar Joakim och Jonna Lundell?

I en intervju med Breakit har Joakim Lundell tidigare berättat om sin syn på pengar.

– Jag behöver inte 100 miljoner på banken för att känna mig duktig. Jag har växt upp helt utan pengar så jag ser bara pengar som ett redskap för de kvalitetsprodukter jag vill utveckla, sa Joakim till Breakit år 2017.

I samma intervju berättade han även om att det har blivit svårare att tjäna pengar på just Youtube.

– Det har blivit allt svårare att tjäna pengar på Youtube sedan flera stora annonsörer har försvunnit därifrån. Jämför man med tv-bolag som kan ha ett par kronor per tittare på en stream, så tjänar youtubers i princip noll i jämförelse, det är verkligen en sådan skillnad, berättade Joakim i intervjun.

Joakim och Jonna Lundell. Bildkälla: Stella Pictures

Månadslön på 62 000 kronor

Trots att det inte rör sig om några 100 miljoner kronor så går det onekligen bra för Joakim och Jonna. 

Deras stora framgångar syns verkligen på deras bankkonton. Under året så omsatte deras bolag Jocke & Jonna AB hela 8,7 miljoner och gjorde en vinst på 2,7 miljoner kronor. 

Det gav paret en utdelning på 300 000 kronor. Bolagets lönekostnader landade på 2,8 miljoner kronor delat på fyra personer, något som Di Digital tidigare har skrivit om.

Enligt Skatteverket så tjänade Joakim under 2017 hela 749 100 kronor. Det blir en månadslön på 62 425 kronor. 

Det blev en något mindre summa för Jonna Lundell, som landade på en årsinkomst på 612 300 kronor. För Jonna blev månadslönen 51 025 kronor.

Inte illa! 

Kommentera
Kopiera länk
Dela