Onsdag 19 Jan
Stockholm

Albin Lee Meldau om sin flickvän Sara Mathisen: "Finaste"

Albin Lee Meldau och flickvännen Sara Mathisen
Albin Lee Meldau är tillsammans med den tidigare "Idol"-deltagaren Sara Mathisen. Foto: instagram.com/sarahjmathisen/

Albin Lee Meldau blev känd för svenska folket efter sin medverkan i "Så mycket bättre" i TV4. Vem är Albins flickvän? Jo, han är tillsammans med den tidigare "Idol"-deltagaren Sarah Mathisen, 27. Läs mer här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Albin Lee Meldau, 30, var näst efter Avicii den person som googlades mest i Sverige under år 2018. Det kanske inte är så konstigt – sångaren från Göteborg har onekligen gjort ordentligt med intryck efter sin medverkan i "Så mycket bättre".

Innan vi såg Albin i "Så mycket bättre" så hade han en enorm hit med låten "Lou Lou". Den olyckliga kärlekslåten har över 20 miljoner spelningar på Spotify, och handlar om Albins ex-flickvän. 

I en intervju med Aftonbladet har Albin tidigare berättat om hur låten kom till.

– Det tog slut mellan oss och det enda jag ville var att hon skulle lyssna, älska mig och komma tillbaka. Detta var mitt desperata, innerliga försök till att laga något som var trasigt, men det vet ju alla att det inte går, berättade Albin i intervjun sommaren 2016.

Albin Lee Meldau. Bildkälla: Karl Melander/TT

Tillsammans med "Idol"-profilen

Men kort efter det så fann Albin kärleken igen. Sedan vintern år 2016 har han varit tillsammans med flickvännen Sarah Mathisen, 27. 

Sarah fanns vid Albins sida när han medverkade i "Parneviks", och i bilder från inspelningen så syns Albin och Sarah tillsammans.

Sarah Mathisen och Albin Lee Meldau. Bildkälla: Instagram/sarahjmathisen

Och om du tror att du känner igen Sarah så är det inte alls konstigt – hon är nämligen också artist. Sarah deltog i "Idol" år 2013, men åkte ut i kvalveckan. Trots det nederlaget såg hon då ljust på framtiden.

– Nu ska jag fortsätta skriva musik och släppa någonting så fort som möjligt. "Idol" är ju inte drömmen, drömmen är att vara artist, har Sarah berättat, något som Expressen rapporterade om då.

"Finaste som hänt mig"

På Instagram visar paret sin kärlek öppet. När det i slutet av december var dags för Albins dag i "Så mycket bättre" så peppade Sarah sin pojkvän.

"Äntligen dags för min älskades dag i #såmycketbättre", skrev Sarah.

Även Albin överöser sin flickvän med fina ord.

"Finaste som hänt mig", har Albin kommenterat på en av Sarahs selfies.

Sarah Mathisen. Bildkälla: Instagram/sarahjmathisen

Förutom musiken gemensamt så har de även "Idol" som något att prata om. Albin har nämligen också testat sina chanser framför juryn. Men han kom inte längre än till audition. Laila Bagge gillade nämligen inte hans engelska uttal. Mer om det kan du läsa här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela