Söndag 20 Jun
Stockholm

Anja Pärson grävde igenom en grön vägg – såg ut som Hulken

en blond kvinna gräver sig fram genom en grön vägg, en blond kvinna i svartvitrandiga topp, en man i brunt hår och glasögon i beige skjorta
Anja Pärson och Peter Forsberg tävlar i "Vem kan slå Anja och Foppa". Foto: Kanal 5, Erik Simander/TT

I kvällens avsnitt av "Vem kan slå Anja och Foppa" utmanas legendarerna av hockeyspelaren Markus Näslund och simmaren Therese Alshammar. Och underhållningen är på hög nivå när Anja och Therese ska ta sig fram genom en grön vägg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I det senaste avsnittet av "Vem kan slå Anja och Foppa" utmanas två av landets största idrottslegendarer, Anja Pärson och Peter Forsberg, av andra gamla sportprofiler som tävlar i par. I kväll står den gamle hockeyspelaren Markus Näslund och den före detta simmaren Therese Alshammar som utmanare.

I första tävlingsmomentet får vi se Anja Pärson och Therese Alshammar mötas i en duell. Tävlingen går ut på att man så snabbt som möjligt ska ta sig igenom en 1,1 meter tjock vägg gjord av frigolit. Till hjälp har de en varsin spade som de ska gräva sig igenom andra sidan väggen. Det är ett moment som kräver mycket adrenalin och hög mjölksyretålighet. 

Anja får en rivstart

Anja får en rivstart och genom sin explosivitet tar hon ledning i tävlingen. Therese å andra sidan får en trevande inledning när hon försöker hacka sig igenom den gröna frigolitväggen.

Anja har kommit en bra bit in i väggen när hon börjar boxa sig fram i sann Mike Tyson-anda. 

– Jag behöver en gasmask, säger Therese Alshammar när grönt damm pyser ut från frigoliten.

Alpinlegendaren har nästan kommit igenom hela väggen när spaden börjar titta ut från andra sidan. Samtidigt försöker simstjärnan sparka sig igenom. Men det går inte, krafterna har börjat sina.

När Anja har grävt fram ett litet hål i väggen försöker hon dyka sig igenom väggen, dock utan framgång. 

– Åh fyfan, säger en helt gröntäckt Anja Pärson.

Carina Berg och Jessica Almenäs leder "Vem kan slå Anja och Foppa". Bildkälla: Erik Simander/TT

Såg ut som Hulken

Anja använder sig av benen för att gräva upp ännu mer yta i det tröga materialet. Hon tar sedan en liten ansats och pressar sig igenom frigoliten. Hon vinner av ren råstyrka och får en look som skulle göra självaste Hulken avundsjuk. Anja är nämligen helt täckt grön av frigolit som färgat av hela hennes ansikte och hår.

– Lever du ens?, frågar programledaren Jessica Almenäs.

Den före detta skidåkaren ser helt slut ut när hon pustar ut som segrare.

– Du har frigolit i alla öppningar i hela huvudet, säger Jessica Almenäs.

- Det gick inte att andas där inne, menar Anja.

Missa inte all drama i kvällens avsnitt av "Vem kan slå Anja och Foppa" som sänds varje söndag på Kanal 5 och Dplay klockan 21:00!

Tittar du på Vem som kan slå Anja och Foppa?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela