Peter Forsberg

Peter Forsberg, född i Örnsköldsvik den 20 juli 1973, är en av Sveriges mest framstående ishockeyspelare genom tiderna. Han började att spela för Modo hockey redan som 16-åring innan flyttlasset, drygt fyra år senare, gick över Atlanten och NHL. I NHL blev det spel i de tre klubbarna, Colorado, Philadelphia och Nashville. Tiden blev dock spolierad med skadeproblem som gäckade Forsberg. Efter en snabb vända tillbaka till Sverige och Modo 2009 gjorde han ett sista försök i NHL och sitt gamla lag Colorado. Det blev bara två matcher säsongen 2010/11 innan han meddelade att karriären var över till följd av skadorna. 


I Tre Kronor vann han två VM-guld och OS-guld. Under sin tid i NHL fick han priset för ligans mest värdefulla spelare, Hart Memorial Trophy, samt för att ha gjort flest poäng av alla spelare under en säsong, Art Ross Trophy. 


Efter karriären började Forsberg att arbeta inom Modos styrelse, som biträdande general manager. Även utbilda sig på Handelshögskolan i Stockholm. 


2016 stod han som vinnare av SVT programmet, Mästarnas Mästare.  

16 Nov, 16:54
NHL dundrar in och river av fyra matcher på fyra dagar med fyra olika lag i Stockholm. Skeptikerna tror att det är nästa steg mot att etablera NHL-lag i Europa. Jag har ställt frågan direkt till dem och de säger rakt av nej, säger Peter Forsberg, Svenska ishockeyförbundets vice ordförande.
4 Okt, 13:26
Peter Forsberg vill se en förändring av SHL för att utveckla ligan. I Sportbladets podd berättade han om förslagen. Läs mer här!
24 Sep, 11:40
Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket googlar på mest om hockeyikonen Peter Forsberg.
12 Sep, 05:30
Klubben som producerat stjärna efter stjärna är tillbaka. Men när Modo gör SHL-comeback är det med bara fyra spelare från de egna juniorleden – och lagkaptenen kommer utifrån. Målsättningen längre fram är att ha fler egna spelare, säger sportchefen Henrik Gradin.
20 Jul, 20:46
Den 20 juli fyller ishockeylegendaren Peter ”Foppa” Forsberg 50 år. Så här firar han sin stora dag.
21 Jun, 21:12
Henrik Lundqvist väljs in i Hockey Hall of Fame. Han blir den åttonde svenska spelaren som hamnar bland den legendariska skaran.
14 Jun, 07:26
Vegas Golden Knights är Stanley Cup-mästare. Men hur gick det egentligen till när Nevadaklubben tog sig till toppen? Här är fem saker du behöver veta.
14 Jun, 05:00
Vegas har skrivit NHL-historia. Efter bara sex år i ligan – och en övertygande 9–3-seger över Florida i finalmöte fem – kan laget kalla sig Stanley Cup-mästare. Vegas, ni vet verkligen hur man ställer till med fest, säger NHL-kommissionären Gary Bettman till publiken i Las Vegas.
1 Maj, 08:42
Peter Forsberg och Nicole Nordin separerar. Det meddelade Nicole Nordin på Instagram på måndagen.
26 Apr, 20:00
"En kväll för Börje" är galan där en av våra största idrottsprofiler hyllas. Men det är också en plats för att sprida kunskap om ALS och samla in pengar till Börje Salmings ALS-stiftelse.Det var det här som Börje ville. Han hade älskat att vara här, säger Nicklas Lidström.
23 Apr, 21:16
Massor av mål, skärmytslingar och avbrott för inkastade saker.Det mesta hände när Modo tog sig en seger från SHL-comeback via 7–6-seger borta mot Djurgården.En av matchvinnarna: backdoldisen Niklas Folin som bröt en 86 matcher lång måltorka.
12 Apr, 07:56
I går Erik Karlsson, i dag Elias Pettersson. Vancouver-forwarden har nu gjort 100 poäng den här NHL-säsongen.Jag är väldigt glad för det, säger Pettersson.
11 Apr, 03:50
Erik Karlsson har nått 100 poäng under en NHL-säsong.San Jose-stjärnan blev tvåmålsskytt mot Winnipeg i nattens NHL-ishockey.Han är därmed den sjätte backen i proffsligans historia att nå den magiska milstolpen.
28 Mar, 22:14
Moras hopp om en återkomst till SHL lever. Efter idel hemmasegrar i kvartsfinalserien mot Södertälje i hockeyallsvenskans slutspel vann dalalaget på bortaplan i den sjätte drabbningen lagen emellan.
11 Feb, 14:38
Stående ovationer som aldrig ville ta slut, Stig Salming i tårar och en hel dag tillägnad en svensk idrottsikon.Ishockeylegendaren Börje Salming hedrades stort i Gävle, med Mats Sundin, Peter Forsberg och Nicklas Lidström på plats.Välgörenhetsmatchen "Game for Börje" drog in nio miljoner kronor till als-forskningen, enligt P4 Gävleborg.
10 Feb, 14:06
Börje Salming hedras i Gävle – och det rejält.En hel dag kommer att handla om legendaren, och pengarna som dras in går oavkortat till hans stiftelse som bidrar till att hitta botande behandling av nervsjukdomen ALS.Vi hoppas att det ska bli en fin dag, säger Håkan Svedman, klubbdirektör i Brynäs.
4 Feb, 07:28
Bland mängder av NHL-stjärnor var det Sarah Nurse som stal showen i samband med hockeyligans All star-helg.
2 Feb, 05:08
Linus Ullmark värmde upp på bästa sätt inför All star-helgen. Med 33 räddningar stoppade han och Boston hemmalaget Toronto i NHL-ishockeyn.
1 Feb, 12:10
Som framgångsrika idrottare har de samlat på sig mängder av medaljer från de stora mästerskapen.Snart får de ännu en – av kung Carl XVI Gustaf.
30 Jan, 11:22
Poängsprutan David Bernhardt var nära ett SHL-kontrakt i fjol.Nästa säsong lär han vara där – men helst med Modo.Det är en klubb som förtjänar det, säger Modobacken.
1 2 3 4 ... 7