En man i grått hår och glasögon, en rakad man i ett vit tröja
Sven Melander deltar i "Stjärnorna på slottet" - Foto: Janerik Henriksson/TT, Pär Fredin/TT

Sven Melander om Stjärnorna på slottet: "Inget för blekfisar"

Skådespelaren Sven Melander är en av deltagarna i "Stjärnorna på slottet". I en intervju med Nyheter24 pratar han om skratt, gråt, öl och att han är helt säker på att Ulf Kristersson kommer bli Sveriges nästa statsminister.


Sven Melander är mest känd som skådespelare och har medverkat i ett antal komedier genom åren. Han har bland annat spelat "Berra" i Lasse Åbergs "Sällskapsresan". Sven har dessutom medverkat i teveserierna "Nöjesmassakern", "Playa del Sol" och senast "Lingonligan"

Nu kommer vi även att se Sven Melander i SVT:s program "Stjärnorna på slottet". Tillsammans med författaren Camilla Läckberg och skådespelarna Kajsa Ernst, Alexander Karim och Lena Söderblom delar de med sig av historier från sina karriärer, relationer och uppväxter.

Inget för blekfisar

Det blev däremot inte så mycket festande på slottet. Schemat var fullspäckat och deltagarna fick kliva upp redan klockan 07.00 på morgonen för att spela in programmet ända fram till klockan 22-23 på kvällen. Detta var extra tufft för Sven Melander som hade kommit från en tyngre period i sitt liv.

– Det här ju inget för blekfisar. Jag hade precis genomgått en tuff cancerbehandling så jag var rätt så slut. Du förväntas ju leverera och se pigg och glad ut. Och sen i den värmen. Det närmaste vi kom till fest var väl att det hälldes upp några gin och tonic på kvällen, säger Sven Melander till Nyheter24.

Under programmet får vi ta del av mycket skratt och gråt. Flera av deltagarna öppnar upp om känsliga och personliga erfarenheter. Och det var en av deltagarna som stack ut.

– Alexander, han pep. Han var en väldig känslomänniska. Det är ju väldigt härligt att se. Sedan är vi andra lite mer reserverade. Det finns både skratt och gråt, men inget bråk, säger han samtidigt som han skrattar.

Alexander Karim, Kajsa Ernst, Sven Melander, Lena Söderholm och Camilla Läckberg deltar i "Stjärnorna på slottet". Bildkälla: Janerik Henriksson/TT

Majoriteten av deltagarna har en gedigen skådespelarkarriär bakom sig. Alla förutom Camilla Läckberg, som var den yngsta, men kanske den mest mediala av deltagarna. Det var en bekantskap som Sven Melander tyckte var lite extra spännande.

– Hon lever ju hela hennes liv som en öppen bok och därför undrar man ju vem är hon ”egentligen”. Och det var en väldigt rolig bekantskap. Väldigt, väldigt trevlig.

Kan du berätta något för det svenska folket som de kanske inte redan vet?

– Ja, Ulf Kristersson kommer bilda regering, det är jag helt övertygad om. 

Snart nalkas det jul. Vad finns på ditt julbord?

– På mitt julbord finns det alltid skinka, vörtbröd, brunkål och lutfisk. Jag är väldigt väldigt traditionell. 

Vad dricker du till det? Du är ju nykterist 

– Alkoholfri öl, det är väldigt väldigt gott. Det finns några tyska och tjeckiska som jag gillar. Jag är däremot ingen älskare av sådan där IPA öl. Sådana moderna, jag är för gammal för det. Öl ska va lite söta och inte så beska som de är.

Det första avsnittet av "Stjärnorna på slottet" sänds på SVT1 och SVTplay lördagen den 29 december klockan 20:00!

Se klippet ovan!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du titta på Stjärnorna på slottet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

1 timme sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

3 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

3 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.