en mörkhyad man med svart hår och grön tröja
Alexander Karim är med i "Stjärnorna på slottet" - Foto: Janerik Henriksson/TT

Alexander Karim om Stjärnorna på slottet: "Vem fan är jag?"

Skådespelaren Alexander Karim är en av deltagarna i "Stjärnorna på slottet". Nyheter24 har pratat med 42-åringen som delar med sig tårarna från sitt bröllop och drömmen om att bli författare.


Alexander Karim föddes i Uganda, men flyttade till Sverige som ettåring med sin mamma och sina två bröder. Skådespelaren är känd för att ha spelat roller i teveserierna "Advokaten" och "Johan Falk", samt i filmen "Malcolm", som nominerades till en Guldbagge.

Nu kommer vi se den före detta krönikören på Nyheter24, som en av deltagarna i "Stjärnorna på slottet". Första gången han blev tillfrågad tackade han nej, men när SVT frågade honom en andra gång tackade han tillslut ja till att medverka.

– När jag fick frågan så såg jag direkt rubriken framför mig ”Vart är stjärnorna på slottet”? Vem fan är jag?, säger Alexander Karim till Nyheter24.

Var rädd att det skulle bli som Paradise Hotel

42-åringen var rädd för att tiden på slottet skulle kantas av bråk och konflikter likt Paradise Hotel. Men det visade sig vara det motsatta. Istället tyckte han att det var en extremt rolig erfarenhet där han fick lära känna nya människor och ta del av deras livsgärning.

– Alla säger ju alltid när de har gjort program: ”Åh de var ju så bra”. Men de var verkligen fantastiska människor att ha i huset. Vi skrattade mer när kamerorna var av än när de var på. Och då skrattade vi ändå en jävla massa när kamerorna var på, menar han.

Tittarna kan förvänta sig känslosamma stunder när varje deltagare delar med sig av deras historier från karriären och privatlivet. Och Alexander Karim var den som bjöd på mest tårar och skratt under programmet.

Alexander Karim, Kajsa Ernst, Sven Melander, Lena Söderholm och Camilla Läckberg deltar i "Stjärnorna på slottet". Bildkälla: Janerik Henriksson/TT

Grät under sitt eget bröllop

– Jag blir ju väldigt känsloslam när saker är vackra, inte när de är sorgliga. Man blir rörd av någonting. Jag kan inte gå på bröllop och sådant där. Jag kunde knappt gå på mitt eget bröllop. Jag grät genom hela saken, säger han samtidigt som han skrattar.

Skådespelaren är just nu aktuell med pjäsen "Shakespeare in love" som går på Stockholms stadsteater. Och det är en roll som han alltid har drömt om att få göra, även fast det har krävt en del uppoffringar.

– Det är därför jag har det här örhänget. Jag gjorde hål i örat för den här pjäsen. Jag hatar att ha hål, säger han.

Vid sidan av skådespelarkarriären skriver han just nu boken "Den extraordinära berättelsen om Jonas Pålssons plötsliga död". Det är en spänningsroman med övernaturliga element som kommer släppas hösten 2019. Och det är ytterligare en dröm som Alexander Karim snart kommer uppfylla.

Det första avsnittet av "Stjärnorna på slottet" sänds på SVT1 och SVTplay lördagen den 29 december klockan 20:00!

Se klippet ovan!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du titta på Stjärnorna på slottet?
Tack för din röst!