Danny Saucedo, Patricia Saucedo och Molly Sandén.
Danny Saucedo säger att han inte skulle vara samma person idag utan sin mamma. - Foto: Stella Pictures.

Danny Saucedos mamma om oron för sonen: ”Han var tom i blicken”

Från en förhoppningsfull 20-årig kille på idol-audition till att ha en egen bejublad show – Danny Saucedo har gjort en imponerande artistresa. Han har sin mamma Patricia att tacka för självförtroendet han har idag.


Flickfavoriten Danny Saucedo berättar om sin barndom, kampen mot depression och kärleken till flickvännen Molly Sandén i dokumentärfilmen Danny. 

Men större delen av dokumentären handlar om hans nära relation till mamma Patricia. Han säger att han inte skulle vara samma person idag utan sin mamma. 

– Mamma har gett mig en grym grund, framförallt en trygghet som gjort mig till den trygga killen jag är idag, säger Danny Saucedo. 

Dannys mamma väckte honom varje morgon genom att klappa honom på huvudet och viskade i hans öra: ”Du vet väl om att just du är bäst och fantastisk”. 

– Jag planerade aldrig för något kändisskap. Jag planerade för glädje, säger Dannys mamma i dokumentären.   

Dannys pappa var inte närvarande under hans uppväxt. Han beskriver sina föräldrar som katt och hund, de gick verkligen inte ihop. 

– Jag har inte klippt navelsträngen med mamma, jag kommer alltid att vara hennes ”chiquitito”, det betyder pytteliten, säger Danny. 

I Dannys show beskriver han mamman som två äpplen lång, rultig och som en munk fylld av kärlek. Mamman arbetade på så många jobb hon kunde för att försörja Danny och hans bror Leo. Dannys mamma gick i borgen för någon vilket sedan resulterade i att de levde under existensminimum. 

– Helt plötsligt från att vi levde ett medelklassliv så gick morsan på knäna. Hon höll tyst om det för oss men vi märkte att hon inte åt ibland, att bara jag och brorsan åt, säger Danny. 

Danny Saucedo säger att han inte skulle vara samma person utan sin mamma Patricia. Bildkälla: Stella Pictures

Danny berättar att för elva år sedan, när han skulle göra karriär, så var han ute på signeringsturné. Han åkte runt mellan flera olika städer i Sverige och mötte hundratals småtjejer i varje stad. Alla ville ta bilder, krama honom och få autografer. Efter turnén åkte han hem till mamma Patricia. 

– En vacker dag kom han på besök. Han var tom i blicken, det fanns ingen själ. Då kände jag mig som världens sämsta mamma. Mitt barn, min lilla pojke, med de stora grabbarna, säger Dannys mamma. 

Danny uttrycker det som att hans mamma tyckte att det stora skivbolaget inte skulle ”fucka” med hennes son. Mamma Patricia ringde upp Dannys högsta chef på Sony Music Sweden. 

Hon ringde upp Joakim Stenhammar, A&R/Producent på Sony, och krävde ett möte. Patricia hotade med att ringa pressen annars. De möttes på ett café och Dannys mamma skällde ut chefen efter noter. 

– Hon gick fram till honom och sa ”hörru du, om minsta hår skulle krökas från min sons huvud. I Bolivia där jag kommer ifrån har vi ett speciellt grässtrå, som en pil som man kastar som inte lämnar något spår, som man skjuter in i halsen så man dör omedelbart. Inget får komma mellan mig och mina små tigerungar”, berättar Danny att hans mamma sa. 

Under en av sina shower säger Danny att det är hans mammas totala närvaro, överösande av kärlek och curlande som har format honom till den självsäkra, trygga ”skitungen” som han är idag. 

Ja, vad vore Danny utan sin fantastiska mamma Patricia? 

Dokumentären Danny sänds fredagen den 21 december kl. 20.00 i TV4. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Lyssnar du på Danny Saucedo?
Tack för din röst!