Danny Saucedo

Danny Saucedo föddes den 25 februari 1986 i Stockholm och är en svensk artist och låtskrivare. Hans födelsenamn är Daniel Gabriel Alessandro Saucedo Grzechowski. Artisten började sin karriär genom att vara med i TV-programmet Idol och har sedan dess släppt fyra album. Han är förlovad med sångaren Molly Sandén.


Saucedo var även medlem i gruppen E.M.D tillsammans med Erik Segerstedt och Mattias Andréasson som också deltog i Idol. Gruppen bestämde sig för att ta en paus 2011 och har inte gjort någon comeback.


Danny har stått på scen i musiktävlingen Melodifestivalen tre gånger, men han har även varit med och skrivit tävlingsbidrag till andra artister. 2013 var han dessutom programledare för Melodifestivalen tillsammans med Gina Dirawi. Artisten har även varit med i TV4:s TV-program Let’s Dance 2008 och Så mycket bättre 2016.


Några av Saucedos mest kända låtar är "Dör för dig", "Brinner i bröstet" och "Så som i himlen".


22 Maj, 10:02
Danny Saucedo ger sig i höst ut på en turné runt om i Sverige, med start i Borås den 3 oktober. Tanken är att framträdandet ska vara nedskalat, akustiskt och intimt.
3 Maj, 11:51
Danny Saucedo är en av Sveriges främsta popartister och det märks på stjärnans finanser. Nyheter24 kar kikat närmare på Danny Saucedos lön.
9 Mar, 23:20
Danny Saucedo nämndes bland favoriterna, men slutade först på sjätte plats i Melodifestivalen. Jag tappade min "mojo", kände jag, säger han.
9 Mar, 07:20
Spelbolagen tror på norsk seger – och det gör även genrepspubliken i Friends Arena. I kväll avgörs det vem som får representera Sverige i Eurovision i Malmö i maj. Blir det Marcus & Martinus?
8 Mar, 12:00
Varken Gunilla Persson eller Fröken Snusk gick till final i Melodifestivalen. Men "förlorarna" framstår just nu som de stora vinnarna. Topplistorna vittnar om att svenska folket inte har tröttnat på epadunken eller tonerna av “La la Gunilla”.
7 Mar, 15:58
Inför lördagens final i Melodifestivalen ställer sig alla frågan: kommer två norrmän att representera Sverige i Eurovision? Det verkar som att svenska folket skulle tycka att det var okej, säger Marcus & Martinus.
2 Mar, 23:32
Annika Wickihalder och Jay Smith knep de två sista finalplatserna genom att kvala in. Något som nu väcker kritik, eftersom de tävlade i deltävlingen sekunderna innan.
2 Mar, 21:54
Det blir de två tidigare "Idol"-deltagarna Annika Wickihalder och Jay Smith som tar de två sista finalplatserna efter finalkvalet. De möter bland andra Danny Saucedo och Smash Into Pieces i Friends Arena nästa helg.
2 Mar, 20:08
Marcus & Martinus och Medina går direkt till final i Melodifestivalen. Trots att den norska tvillingduon var favorittippade tog de inte segern för given. Man vet aldrig med tv, vem som går vidare. Vi är bara tacksamma för alla som har röstat på oss, säger de.
25 Feb, 10:52
Danny Saucedo gick raka vägen från deltävlingen i Eskilstuna till Mellofinalen. Men på väg upp på scen snor han en stav från ett barn.
24 Feb, 20:10
Röstproblemen stoppade inte Dotter. Hon gick direkt till final i Melodifestivalen – tillsammans med veteranen och förhandsfavoriten Danny Saucedo, som fick flest röster. Jag fattar inte riktigt vad som har hänt, säger Dotter till TT.
24 Feb, 12:24
Danny Saucedo tävlar Mellos fjärde deltävling. Men under genrepet upptäckte Expressen ett regelbrott som kan stå Melodifestivalen dyrt.
24 Feb, 07:28
Debutanterna Scarlet har klättrat i popularitet i Melodifestivalen. Den skräckinspirerade hårdrocksduon vann genrepspublikens hjärtan och även spelbolagen sätter duon högt, och kan hota en av de utpekade förhandsfavoriterna.
23 Feb, 14:58
Sist han var med i Melodifestivalen sjöng Danny Saucedo om macarena och äppelpaj. Kanske inte den mest seriöst menade insatsen, erkänner han nu. Med bidraget "Happy that you found me" har han dock siktet inställt på vinst.
22 Feb, 14:39
Vad MÅSTE egentligen Danny Saucedo ha i logen under Melodifestivalen 2024? Det har artisten berättat för Nyheter24. Läs mer här!
20 Feb, 12:20
Hur låter Danny Saucedo, Dotter och resten av gänget som tävlar i Melodifestivalen 2024 i Eskilstuna på lördag? Det får du veta här.
3 Feb, 20:48
Förhandsfavoriterna höll för trycket – Smash Into Pieces går raka vägen till final i Melodifestivalen. Det gör även Lisa Ajax med låten "Awful liar".
30 Jan, 11:18
Niklas Strömstedt får återigen uppgiften att programleda "Tack för musiken", som efter nio år nu återuppstår i SVT.
9 Jan, 08:00
"Love is blind" på svenska och en ny omgång "Hotell Romantik" på ett slott i Portugal. Dessutom jagar Felix Herngren ufon och Anders Hansen utforskar din personlighet. Här är tv-vårens höjdpunkter inom underhållning och reality.
26 Dec 2023, 06:48
Artisten Danny Saucedo, 37, har blivit förälder för första gången, meddelar han på sin Instagram. Sonen har han fått tillsammans med modellen Anna Eriksson.
1 2 3 4 ... 11