Måndag 21 Jun
Stockholm

Jonna Lundell om Joakims svåra tid: "Värre än någonsin"

Joakim Lundell är utbränd.
Joakim Lundell är utbränd. Nu berättar Jonna om den svåra tiden för paret. Foto: Instagram/joakimlundell, Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT Bild

Youtubestjärnan Joakim Lundell har haft ett tufft år med mycket jobb. Några dagar innan julafton berättade Joakim att han har blivit utbränd. Nu berättar Jonna att det är "värre än någonsin".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Några dagar före julafton valde Youtubeparet Jonna, 24, och Joakim Lundell, 33, att berätta om den svåra tiden de går igenom just nu. Joakim har nämligen efter ett helt år av hårt arbete gått in i väggen. Han är totalt utbränd.

– Jag mår skitdåligt. Det är inte att jag är deprimerad eller är missnöjd med mitt liv utan jag är totalt slutkörd, jag är totalt utmattad och utbränd. Jag har ingen energi kvar. Det är inte bara just nu utan det har pågått hela året, berättade Joakim i en video på parets gemensamma Youtubekanal.

Joakim berättade vidare att han har varit så illa däran att han sökt läkarhjälp vid två tillfällen. Bägge gångerna har han fått uppmaningen att varva ner, och läkarna har velat sjukskriva honom.

Men Joakim lyssnade inte utan fortsatte i sitt vanliga tempo. Tills det blev ohållbart.

– Jag har för tredje gången rasat ihop totalt. Jag vet inte hur jag ska ta mig tillbaka. Men jag måste lyssna på kroppen. Och nu har jag Lunabelle också och hon behöver en pappa som har energi, berättade Joakim med gråten i halsen.

Joakim Lundell har jobbat hårt under året. Nu är profilen utbränd. Bildkälla: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT Bild

"Vet inte hur vi ska klara oss ur det här"

I sin blogg berättar nu Jonna att julafton i år blev lite annorlunda. Jonna och parets dotter Lunabelle åkte hem och firade hemma hos Jonnas mormor, samtidigt som Joakim fick vara hemma och vila upp sig.

"Jocke är nämligen EXTREEEMT utbränd nu och jag vet inte ens hur vi ska klara oss ur det här. Men vi kämpar på och försöker göra så gott vi kan", skriver Jonna.

Jonna skriver att hon nu ångrar att de inte lyssnade mer på läkarnas råd.

Den 28 oktober tidigare i år blev paret föräldrar till dottern Lunabelle Lundell. Bildkälla: Instagram.com/joakimlundell

På juldagen såg paret se till att ro om varandra utan några måsten. Joakim och Jonan såg istället till att bara göra det de kände för.

"Jocke verkar ha uppskattat det och det gör mig väldigt glad! Jag vill att han ska må bra och han måste sluta sätta sån press på sig själv. Denna fina människa gör redan mer än tillräckligt och jag hoppas att han kommer tillbaka till sitt rätta jag snart", skriver Jonna i sin blogg.

Hon berättar att det nu är "värre än någonsin".

Stöttas av fansen: "Vi finns här för er"

På Instagram berättade Joakim att läget inte är särskilt bra just nu, men att han lever och är tillbaka så fort han kan. Joakim får mängder av fina kommentarer från sina fans.

Joakim Lundell berättar att han inte mår bra just nu. Bildkälla: Instagram/joakimlundell

"All kärlek till dig hoppas allt blir bra igen"

"Ni måste verkligen ta hand om er. Vi finns här för er. Så ta den tid ni behöver"

"Kram på er"

"Ta det helt lugnt, du behöver inte alltid förklara, du är en människa med!"

"Jocke, ta en paus! Ta minst 2 veckor nu när vi andra har jullov. Ni har också rätt till ledigt, även Jonna. Det är viktigt att ni laddar och mår bra, Lunabelle behöver pigga föräldrar"

"Jocke ta en paus nu över jul och kom tillbaka när du känner för det och mår bättre för du skulle nog må bättre av att bara spendera tid med familjen och vänner och inte tänka på annat än dem.

"Kärlek till er och ni kommer att klara det!!!".

Vi hoppas att Joakim snart mår bättre. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela