Camilla Läckberg tjänar miljoner
Camilla Läckbergs rekordår – hon drog in många miljoner. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Camilla Läckbergs succéår – tjänade 18 miljoner kronor

Författaren Camilla Läckberg hade ett riktigt rekordår. Trots en skattesmäll så blev det onekligen jackpot för Camilla som nu är ekonomiskt oberoende.


Deckardrottningen Camilla Läckberg, 44, är Sveriges bäst betalda författare. Hennes böcker om morden i det lilla samhället Fjällbacka på västkusten säljer som smör, och mångmiljonär har hon kunnat titulera sig i flera år.

Och år 2017 blev ett riktigt bra år för Camilla. Trots att hon åkte på en skattesmäll på cirka 50 000 kronor så är det förmodligen småpengar för den karismatiska Camilla.

Camilla har själv berättat att hon investerar i fastigheter. Hösten 2017 så köpte Camilla en drömvåning på Södermalm i Stockholm. Hela 6 rum på 237 kvadratmeter har familjen att breda ut sig på. Dessutom har de en fantastisk terass som bjuder på en fenomenal utsikt. 

Fastigheten är från 1925, och lägenheten ligger högst upp i huset. Där bor Camilla med sin sambo Simon Sköld och många barn. 

Camilla Läckberg och Simon Sköld har dottern Polly tillsammans. Sedan tidigare har Camilla tre barn. Bildkälla: Stella Pictures.

Etagevåningen var inte billig – den kostade hela 23,5 miljoner kronor. Vill du se bilder på parets drömvåning kan du se mer här.

Rekordår för Camilla Läckberg

Hennes bolag Camlac AB gjorde nämligen sitt mest framgångsrika år någonsin, skriver Aftonbladet. Bolaget omsatte 41,3 miljoner kronor och före skatt landade vinsten på 18,2 miljoner kronor. Det är en sanslös ökning på nästan 10 miljoner kronor, skriver Aftonbladet.

– Jag skäms inte för att jag tjänar pengar. Jag kan tycka att det är ganska coolt att jag har byggt upp detta, har Camilla Läckberg berättat i en intervju i podcasten "Värvet", något som Expressen tidigare har rapporterat om.

Camilla Läckberg. Bildkälla: Stella Pictures.

Camilla är idag ekonomiskt oberoende, och i samma intervju med "Värvet" så berättade hon om sin syn på pengars värde.

– Nu behöver jag inte längre känna den där klumpen i magen när jag står i kassan på Ica och ska betala. Jag kan välja fläskfilén i stället för fläskkarrén om jag vill, berättade hon då.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

2 timmar sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

2 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.