Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kritikstorm mot bilden på Tilde de Paula i "Efter fem" på TV4

- 07/01/2019, 11:38

Idag är det säsongspremiär av TV4:s nya programsatsning "Efter fem". Men på sociala medier ser man en bild på programledaren Tilde de Paula som ser extremt retuscherad ut, vilket har fått tittarna att rasa.

I slutet av november 2018 gjorde Tilde de Paula Eby sin sista dag på jobbet som programledare i "Nyhetsmorgon" efter 17 år. 46-åringen har bland annat gjort valbevakning under de fem senaste valen, intervjuat ett antal statsministrar och medlemmar från kungafamiljen, samt världskända artister som Paul Simon och Justin Bieber.

Men nu dyker hon upp i teverutan igen, den här gången som programledare för TV4:s nya aktualitetsprogram "Efter fem". Kanalen publicerade under söndagen sin första bild från satsningen på sociala medier. På bilden ser man Tilde i en röd topp och svarta byxor tillsammans med loggan på "Efter fem".

I första ögonkastet ser bilden helt normal ut och Tilde ler som vanligt. Men tittar man närmare så ser man att bilden är tydligt retuscherad, något som fått tittarna att reagera starkt. I kommentarsfältet på både Facebook och Instagram kritiserar följarna TV4 för att de hävdar att de har redigerat bilden alldeles för mycket.

Kritikstorm på sociala medier

Tilde de Paula Eby
Bilden som TV4 publicerade har fått kritik av tittarna för att vara för retuscherad. Bildkälla: @tv4/Instagram

"Tråkigt att ni inte kan visa en äkta bild på Tilde. Trodde att vi kommit lite längre 2019", skriver en tittare.

"Fy vilken retuscherad bild, så tråkigt.... Men lycka till Tilde!!", menar en annan i kommentarsfältet.

"Tråkigt att se att bilden är så extremt retuscherad.. Vad ger det för signaler, skäms på er tv4!", tycker en annan tittare.

Tilde som har vunnit "Kristallen", kommer leda programmet tillsammans med nyhetsankaret Henrik Alsterdal, som även han lämnar Nyhetsmorgon. Även programledaren Axel Pileby kommer dyka upp i teverutan i form av en sidekick.

– Jag fick frågan för några veckor sedan och blev givetvis väldigt hedrad och glad. Ska bli roligt och lärorikt att få arbeta med Tilde som i mina ögon är Sveriges bästa programledare. Jag är säker på att jag kommer lära mig massor och förhoppningsvis kunna bidra med något också, sa Axel Pileby till tidningen Hänt i november 2017.

Efter fem har premiär i början av 2019 på TV4 samt TV4 Play och kommer att sändas varje vardag mellan 17.00 och 19.00.

Tycker du att bilden ser retuscherad ut?