Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Robert De Niro till attack mot Donald Trump: "En rasist"

- 07/01/2019, 13:55 -

Skådespelaren Robert De Niro går till attack mot presidenten Donald Trump. I en intervju med Guardian kallar De Niro presidenten för "rasist" och säger att man "skrattade åt Hitler och Mussolini också".

Skådespelaren Robert De Niro, 75, har vi sett i filmer som bland annat "Gudfadern II", "Taxi Driver", "Maffiabröder" och i "The Deer Hunter". De Niro är tvåfaldigt Oscarsbelönad för huvudrollen i "Tjuren från Bronx" och sin biroll som Vito Corleone i "Gudfadern II".

I en intervju med den brittiska tidningen Guardian så väljer skådespelarstjärnan att ge sin syn på det rådande politiska läget i USA, och mycket fokus hamnar givetvis på presidenten Donald Trump. De Niro berättar att med sin stigande ålder så har han blivit alltmer upprörd över hur det ser ut.

– När du ser någon som Trump bli president så tänkte jag "Okej, låt oss se vad han gör – han kanske förändras". Men han blev bara värre. Det visade mig att han är en riktig rasist. Jag tänkte att eftersom han är från New York så kanske han skulle förstå stadens mångfald. Men han är så dålig som jag trodde innan – och mycket värre. Det är en skam. Det är en dålig sak för det här landet, säger De Niro till Guardian.

Robert De Niro
Robert De Niro i "Gudfadern II". Bildkälla: Stella Pictures

"Folk skrattade åt Hitler"

De Niro får frågan om han skulle kalla Trump för en vit makt-anhängare – och det skulle han göra. Följdfrågan blir då om han anser att Trump är en fascist.

– Jag gissar att det är dit det leder. Om han får som han vill så kommer det här landet sluta väldigt illa. Folk skrattade åt Hitler. De såg roliga ut. Hitler såg rolig ut. Mussolini såg rolig ut, och andra diktatorer och tyranner ser roliga ut, säger De Niro till Guardian.

Donald Trump
Donald Trump. Bildkälla: Stella Pictures

Det som oroar De Niro är att det kommer finnas människor i framtiden som påverkas av Trump, och som kommer att vara smartare än vad Trump är.

– De kommer vara mer kvicktänkta och ha samma värderingar som han har men de kommer gå längre och göra mer skada. Det är min oro. Det finns människor som ser upp till honom och tänker att de vill vara som honom. Men de kommer att göra det bättre och vara smartare, säger De Niro till Guardian.

Donald Trump: De Niro har lågt IQ

Det här är inte första gången som De Niro kritiserar Trump. I en video som De Niro spelade in år 2016 så kallade han presidenten för "gris" och "hund", och sa att han gärna skulle slå till honom i ansiktet. 

Under en gala i New York intog De Niro scenen och sa "Fuck Trump".

Trump svarade då på Twitter dagen efter och kallade De Niro för en "person med lågt IQ" som har "fått för många smällar mot huvudet".

Adolf Hitler
– Folk skrattade åt Adolf Hitler, säger Robert De Niro. Bildkälla: AP Photo/TT Bild
Håller du med Robert De Niro?