Joakim och Jonna Lundell bygger ett panic room.
Efter dödshoten – Joakim och Jonna Lundell bygger ett panic room. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/ SvD/TT Bild, Instagram/joakimlundell. Bilden är ett montage.

Joakim och Jonna Lundell bygger ett panic room för miljoner

Youtubeparet Joakim och Jonna Lundell har blivit utsatta för många hot under sin karriär. Nu har de bestämt sig för att bygga ett panic room i villan i Norrköping.


Youtubeparet Joakim, 33, och Jonna Lundell, 24, slog till på sitt drömhus. Profilerna köpte jättevillan i Norrköping år 2017 för 8,7 miljoner kronor. De senaste månaderna har de ägnat sig åt en kostsam renovering då huset var fullt av fel som de inte märkt från början.

I en intervju med Aftonbladet berättar nu paret att de är långt ifrån klara med renoveringen av huset – och att de planerar att bygga ett panic room.

Joakim och Jonna har under en lång tid utsatts för hot, och i höstas var det en 17-årig man i Stockholmsområdet som riktade flera brutala dödshot mot Joakim, Jonna och parets nyfödda dotter Lunabelle.

Joakim och Jonna Lundell. Bildkälla: Stella Pictures

Har fått personskydd från polisen

I december 2018 gästade paret Malou von Sivers "Malou efter 10" och då berättade Joakim att de har fått personskydd från polisen.

– De åker fortfarande utanför oss och håller koll, berättade Joakim då.

I somras blev paret hotade av en man som bröt sig in på deras tomt.

– Han skrek att han skulle skjuta Jonna och skära halsen av henne, men Danjal lyckades få ut honom från trädgården, då började han att slåss med våra grannar som hörde honom skrika då det ekade över hela området, berättade Joakim då, något som Nyheter24 rapporterade om.

Joakim och Jonna Lundells hus i Norrköping. Bildkälla: Instagram/joakimlundell

"Polis på plats inom sju minuter"

Att leva under ständigt hot har nu fått Joakim och Jonna att ta till en drastisk åtgärd. De ska nu bygga ett panic room.

– Det ska finnas en fast telefonlinje om man inte har täckning och polis ska vara på plats på högst sju minuter, säger Joakim till Aftonbladet.

För Aftonbladet berättar Joakim att hela renoveringen av huset, inklusive panic room, kommer att kosta 4,5 miljoner kronor.

Isabella Löwengrip har också panic room

Även bloggaren Isabella "Blondinbella" Löwengrip har ett så kallat panic room.

– Jag bor i ett hus idag vilket innebär en större risk än att bo i en trygg lägenhet. Ett panic room är till för att jag och barnen ska kunna låsa in oss i en kvart innan polis eller säkerhetsteam kommer. I rummet är det speciella glas, det är larmknappar, en telefon jag kan använda om jag glömt min egen mobil, vatten och andra saker, har Isabella berättat i "Skavlan". 

Isabella "Blondinbella" Löwengrip har även hon ett panic room. Bildkälla: Stella Pictures

I programmet berättade Isabella att hon och barnen Sally och Gillis tvingades att använda rummet. 

– Vi satt och åt middag och plötsligt plingar det på dörren. Jag tittade då i övervakningskameran och ser att det är en man utanför som förföljt mig under en längre tid. Då tog vi alla gossedjur och Ipad upp till rummet så sa jag att vi skulle ha en mysstund där uppe, berättade Isabella i "Skavlan". Mer om det kan du läsa här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

3 timmar sedan
Den kanadensiska megastjärnan Celine Dion, som i fjol tvingades ställa in sin världsturné sedan hon drabbats av den ovanliga neurologiska sjukdomen stiff person syndrome, har för första gången sedan sjukdomsbeskedet givit en intervju.

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.