Joakim och Jonna Lundell bygger ett panic room för miljoner

- 07/01/2019, 16:08 -

Youtubeparet Joakim och Jonna Lundell har blivit utsatta för många hot under sin karriär. Nu har de bestämt sig för att bygga ett panic room i villan i Norrköping.

Youtubeparet Joakim, 33, och Jonna Lundell, 24, slog till på sitt drömhus. Profilerna köpte jättevillan i Norrköping år 2017 för 8,7 miljoner kronor. De senaste månaderna har de ägnat sig åt en kostsam renovering då huset var fullt av fel som de inte märkt från början.

I en intervju med Aftonbladet berättar nu paret att de är långt ifrån klara med renoveringen av huset – och att de planerar att bygga ett panic room.

Joakim och Jonna har under en lång tid utsatts för hot, och i höstas var det en 17-årig man i Stockholmsområdet som riktade flera brutala dödshot mot Joakim, Jonna och parets nyfödda dotter Lunabelle.

Joakim och Jonna Lundell
Joakim och Jonna Lundell. Bildkälla: Stella Pictures

Har fått personskydd från polisen

I december 2018 gästade paret Malou von Sivers "Malou efter 10" och då berättade Joakim att de har fått personskydd från polisen.

– De åker fortfarande utanför oss och håller koll, berättade Joakim då.

I somras blev paret hotade av en man som bröt sig in på deras tomt.

– Han skrek att han skulle skjuta Jonna och skära halsen av henne, men Danjal lyckades få ut honom från trädgården, då började han att slåss med våra grannar som hörde honom skrika då det ekade över hela området, berättade Joakim då, något som Nyheter24 rapporterade om.

Joakim och Jonnas hus
Joakim och Jonna Lundells hus i Norrköping. Bildkälla: Instagram/joakimlundell

"Polis på plats inom sju minuter"

Att leva under ständigt hot har nu fått Joakim och Jonna att ta till en drastisk åtgärd. De ska nu bygga ett panic room.

– Det ska finnas en fast telefonlinje om man inte har täckning och polis ska vara på plats på högst sju minuter, säger Joakim till Aftonbladet.

För Aftonbladet berättar Joakim att hela renoveringen av huset, inklusive panic room, kommer att kosta 4,5 miljoner kronor.

Isabella Löwengrip har också panic room

Även bloggaren Isabella "Blondinbella" Löwengrip har ett så kallat panic room.

– Jag bor i ett hus idag vilket innebär en större risk än att bo i en trygg lägenhet. Ett panic room är till för att jag och barnen ska kunna låsa in oss i en kvart innan polis eller säkerhetsteam kommer. I rummet är det speciella glas, det är larmknappar, en telefon jag kan använda om jag glömt min egen mobil, vatten och andra saker, har Isabella berättat i "Skavlan". 

Isabella
Isabella "Blondinbella" Löwengrip har även hon ett panic room. Bildkälla: Stella Pictures

I programmet berättade Isabella att hon och barnen Sally och Gillis tvingades att använda rummet. 

– Vi satt och åt middag och plötsligt plingar det på dörren. Jag tittade då i övervakningskameran och ser att det är en man utanför som förföljt mig under en längre tid. Då tog vi alla gossedjur och Ipad upp till rummet så sa jag att vi skulle ha en mysstund där uppe, berättade Isabella i "Skavlan". Mer om det kan du läsa här.