Isabella Löwengrip var tidigare gift med Odd Spångberg
Isabella Löwengrip tvingades under veckan att låsa in sig i sitt panicroom. - Foto: SVT1

Isabella Löwengrip om skräckkvällen: "Satt i vårt panic room"

Isabella Löwengrip hörde mitt i middagen att det plingade på dörren. Det hon såg i övervakningskameran gjorde att hon tog sina båda barn, sin au pair och låste in sig i husets panic room.


Det är i fredagens avsnitt av Skavlan som bloggerskan och entreprenören Isabella Löwengrip, 27 gästar. Isabella  har haft ett lyckosamt år med kärleksliv, företaget Löwengrip Care & Color, husköp och mycket annat. 

Men Isabella har även drabbats av en del jobbigheter som hon väljer att berätta om i kvällens avsnitt av Skavlan

Det är under fredagen som Isabella Löwengrip gästar Skalvan som sänds på SVT1 klockan 21.00.

Det var för cirka en vecka sedan som Isabella gick ut med att hon blivit förföljd av en man som besökt hennes hus på Lidingö. Mannen har suttit på hennes veranda, stått utanför dörren och gått omkring på gården.

Mannen har vid olika tillfällen dykt upp på Isabellas veranda och i krokarna runt huset. Bildkälla: isabellalowengrip.se
Ibland sitter mannen bara utanför och stirrar. Bildkälla: isabellalowengrip.se

Skavlan frågar Isabella om det stämmer att hon har ett så kallat "skyddsrum", vilket hon då berättar att hon har och säger då att familjen, dessvärre, tvingats använda det tidigare i veckan. 

– Jag bor i ett hus idag vilket innebär en större risk än att bo i en trygg lägenhet. Ett panic room är till för att jag och barnen ska kunna låsa in oss i en kvart innan polis eller säkerhetsteam kommer. I rummet är det speciella glas, det är larmknappar, en telefon jag kan använda om jag glömt min egen mobil, vatten och andra saker, berättar hon. 

– För en vecka fick vi tyvärr användning av rummet. Vi satt och åt middag och plötsligt plingar det på dörren. Jag tittade då i övervakningskameran och ser att det är en man utanför som förföljt mig under en längre tid. Då tog vi alla gossedjur och Ipad upp till rummet så sa jag att vi skulle ha en mysstund där uppe, berättar hon. 

Isabella berättar om skräckkvällen för Skavlan. "Mannen jag såg i övervakningskameran har varit efter mig ett tag", berättar hon. Bildkälla: SVT1

Med hjälp av sina följare som delade bilden på stalkern kunde mannen snabbt identifieras av polisen.

Läs allt om det här.

Skavlan ser du i SVT fredagar klockan 21.00 eller på SVTPlay.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja ha ett panic room?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ändringen - Israel får medverka på Kulturnatt

Hon får radions lyrikpris

"Ett visionärt raseri" belönas med Sveriges Radios lyrikpris. Judith Kiros får priset för diktsamlingen "Det röda är det gränslösa".

Felicia Book har sadlat om helt – det gör hon idag

Anna Books dotter Felicia Book växte upp i rampljuset, och har varit med i både Farmen VIP och Fångarna på fortet. Men nu har Felicia lämnat kändisvärlden bakom sig, och satsar helt och fullt på sitt nya jobb.

Här visar Tuva Novotny upp döttrarna

2 timmar sedan
Tuva Novotny har, under hela sina karriär, varit mycket hemlighetsfull kring sitt privatliv. Under smygpremiären av "Allt och Eva" visade hon dock upp sina två döttrar på röda mattan.

Nicci Hernestig triggervarnar sin senaste kroppsbild

3 timmar sedan
Nicci Hernerstig, 24, publicerade nyligen en bild som hon valde att lägga en triggerwarning på. "9 veckor...", skrev hon till bilden.

Detaljen i nya bilden på Mark Levengood och Jonas Gardell: "Är det inte...?"

3 timmar sedan
Det har gått mer än ett år sedan Mark Levengood och Jonas Gardell meddelade att de skulle gå skilda vägar. Men skilsmässan till trots så är ett av Sveriges mest kända ex-par än idag goda vänner.