Marie Mandelmann: ”Jag tror inte Gustav behöver någon lustgas

- 08/01/2019, 18:54

Nu kickar den nya säsongen av Mandelmanns gård igång. Kvällens avsnitt bjuder på allt från ett fjälläventyr med luft som ”lustgas” till kalvning nere på gården i Skåne.

Ikväll är det äntligen säsongsstart för Mandelmanns gård. I början av säsongens första avsnitt får vi följa med härliga Gustav och Marie Mandelmann till Härjedalen. De är där för att besöka ett självförsörjande fjälljordbruk. 

Det finns inga vägar fram till fjälljordbruket, så paret tar sig dit på skidor. De är ute på ett riktigt fjälläventyr och Gustav tycker att det är rena paradiset. 

– Den här luften är snarare lustgas för mig! Jag känner att jag kan föda här, säger Gustav Mandelmann euforiskt. 

Marie fyller i med ett skratt och säger att hon tror att Gustav inte behöver någon lustgas. 

Paret besöker fjällgården för att de behöver en ny tjurkalv till gården Djupadal nere på Österlen. De tittar på just fjällnära kor för att de är ganska små och väldigt lugna. Dessutom härstammar deras kor i Skåne från just den här gården. 

– Det var så mysigt att besöka våra kors ursprungsgård. Den stora upplevelsen med att ha sett korna där är att jag fått en fördjupad bild av vad det är för kor som vi har, säger Gustav Mandelmann. 

Gustav Mandelmann.
I säsongsstarten av Mandelmanns gård besöker paret en fjällgård. Bildkälla: TV4

När paret lämnat snön och åkt tillbaka 100 mil ner till Skåne är det vår där nere. Och på våren har Marie och Gustav massvis att göra på gården. Dessutom går de i väntans tider eftersom alla deras kor är dräktiga och runda om magen.

– Det är otroligt spännande med kalvningen som väntar nu, hur kommer de att se ut?, säger Gustav. 

Gustav och Marie Mandelmann driver sedan tjugo år tillbaka den självförsörjande gården Djupadal på Österlen, i Skåne. I den här säsongen får tittarna följa parets liv och arbete genom de olika årstiderna. De delar även med sig av sina allra bästa bygg-tips och visar hur de sköter om alla sina djur. 

Se första avsnittet av Mandelmanns gård tisdag 8 januari klockan 20:00 på TV4 och på TV4 Play. 

Se när Gustav och Marie besöker fjällgården i Härjedalen i klippet ovan.

Tittar du på Mandelmanns gård?