Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk skådespelare satt i Tesla och injicerade morfin

- 10/01/2019, 14:22 -

En svensk artist och skådespelare har dömts för ringa narkotikabrott efter att polisen stoppade honom på Gotlandsfärjan. På sätet i bilen av märket Tesla låg det även en spruta.

Det var under sommaren 2017 som en manlig artist och skådespelare stoppades av polis. Mannen satt då i baksätet på en Tesla i Gotlandsterminalen i Nynäshamn.

Polisen såg att mannen hade glansiga ögon och små pupiller. Han gick även knäande. På sätet bredvid honom låg det en spruta, skriver Expressen.

Skådespelaren fick lämna urinprov och det visade att han använt både morfin och amfetamin. I förhör berättade mannen att han hade fått morfinet på recept av en läkare.

Tesla
Mannen satt i baksätet på en Tesla. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

– Jag krossar tabletterna, löser upp dem och använder spruta då jag tar morfinet, berättade mannen.

Morfinet tar artisten för att dämpa den smärta han lider av på grund av diskbråck.

Polisen hittade även ADHD-medicinen Ritalin. Medicinen var krossad och lagd i en påse. I samma påse hittades även spår av amfetamin.

Sprutor
En spruta låg i bilen. Bilden är från ett annat tillfälle. Bildkälla: Martina Holmberg/TT Bild

– Det lades i en redlinepåse där det fanns rester av amfetamin i. Jag drack det med ett glas varmt vatten med honung i, berättade mannen i förhör, skriver Aftonbladet.

Han dömdes till dagsböter för ringa narkotikabrott för bruk av amfetamin, skriver Aftonbladet.

Den manliga artisten och skådespelaren har varit med i flera kända svenska filmer. Han har även varit anställd på flera stora teaterscener. Som artist har han släppt åtta album och även turnerat i Sverige.

Morfin
Mannen hade morfin på recept. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Våldtäkt och mord – här är de svenska kändisarna som har åtalats för brott.

Jimmie Åkessons bandkollega dömd för sexuellt ofredande