- Foto: TT

Marcus Örhn i Bedårande barn dömd för sexuellt ofredande

Marcus Örhrn, sångare i Jimmie Åkessons band Bedårande Barn har minst sagt ett mörkt förflutet..


I somras slog Sverigedemokraterna på stort och höll en stor sommarfestival i Sölvesborg. Men sedan dess har det varit mycket diskussion om vilka som uppträdde där. Bland annat har Nyheter24 avslöjat att en av artisterna hade ett förflutet inom vit makt-rörelsen.

Och nu kommer ännu ett avslöjande, den här gången från Inte rasist men…

Det gäller Marcus Öhrn, som är sångare i Bedårande barn, där Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson spelar piano.

Marcus Öhrn har vi flera tillfällen skrivit inlägg på Facebook där han uttrycker sin ilska över män som tafsar, och vid ett tillfälle skrev han att han tvivlade på att ”svenska” personer är kapabla till att sexuellt trakassera, skriver IRM.

Men Öhrn själv är dömd för sexuellt ofredande. 2005 stod Åkessons sångare Öhrn i kö till en glasskiosk på Gröna Lund. Han frågade då flera gånger två tonårstjejer om han fick kissa på dem – en av tjejern var bara 16 år gammal. Han ska sedan tagit fram sin penis och tryckt den mot den 18-åriga tjejens lår.

Nyheter24 har utan resultat sökt både Marcus Öhrn och Sverigedemokraterna.

En annan artist som spelade på Sverigedemokraternas festival i somras har tidigare gjort nazist-musik. Läs mer om det här!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Jimmie Åkesson spela musik med honom?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.