Så mycket pengar kan Jeff Bezos fru få efter skilsmässan

- 10/01/2019, 16:16 -

Amazons grundare Jeff Bezos och hans fru MacKenzie har beslutat sig för att skilja sig. Skilsmässor är ofta knepiga och kan bli en dyr historia. Nyheter24 reder ut hur mycket pengar MacKenzie Bezos teoretiskt sett skulle kunna få efter skilsmässan.

Amazon:s grundare Jeff Bezos och hans fru MacKenzie Bezos har beslutat sig för att skiljas åt. Det kunde Jeff Bezos meddela via ett inlägg på sin Twitter i onsdags. 

I inlägget berättar Bezos hur paret separerar som vänner och att de fortfarande har en framtid tillsammans som föräldrar, vänner och affärspartners. 

Jeff och MacKenzie Bezos.
Jeff tillsammans med MacKenzie Bezos. Bildkälla: Evan Agostini AP/TT

"Vi känner oss fruktansvärt lyckliga att vi hittade varandra och oerhört tacksamma för varenda år vi har varit gifta tillsammans. Om vi hade vetat att vi skulle separera efter 25 år, så skulle vi ha gjort om det en gång till", skriver Bezos i sin tweet.

Vad det verkar så skiljs paret åt som vänner samtidigt som de ser tillbaka på deras tid tillsammans med glädje och kärlek. Vilket tyder på att skilsmässan kommer att vara smidig och enkel för båda parterna.

Men Jeff Bezos är trots allt världens rikaste man. Han är för närvarande god för cirka 1,3 biljoner kronor – en summa som teoretiskt sett skulle kunna minska drastiskt efter en skilsmässa.

Så mycket skulle Jeff Bezos teoretiskt sett kunna förlora i skilsmässan

Som vi många av oss vet så kan skilsmässor vara en dyr historia för parten med den bästa ekonomin. Särskilt om man inte har signerat ett äktenskapsförord, vilket paret inte har gjort. Och i det här fallet sticker Jeff Bezos ut med sin fruktansvärt stora förmögenhet. 

Så hur mycket pengar skulle egentligen kunna förfalla Mackenzie om skilsmässan skulle bli kostsam? Det reder vi på Nyheter24 ut. 

Det är även viktigt att veta att summan Jeff Bezos betalar i förlikning skulle kunna vara en bråkdel av vad han egentligen är värd.

66 miljarder kronor

Eftersom paret har levt tillsammans i en så kallad "community property state", som Washington är, så betyder det att alla pengar som har intjänats under deras giftermål kan komma att delas lika mellan parterna.

Paret gifte sig året innan Jeff grundade Amazon, vilket teoretiskt sett gör det möjligt för MacKenzie att hävda att hälften av pengarna som paret tjänat från Amazon tillhör henne. 

Skulle hon lyckas med det, ja då skulle 66 miljarder amerikanska dollar tillfalla henne. Vilket i runda slängar är cirka 580 miljarder svenska kronor, skriver CNBC.

Inte ett troligt scenario

Kommer det att sluta så? Nja, inte om vi frågar skilsmässoadvokater i USA. De menar att MacKenzie med störst sannolikhet vill att förmögenheten ska stanna inom Bezos-familjen och att företaget ska fortsätta växa.

Ett annat kändispar som nyligen har ansökt om skilsmässa är Cardi B och Offset. Har du inte läst om det? Då har vi all information om den storyn här!